DASK'ın Düzenlediği Yarışmada Finaldeyiz

İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık bölümü öğrencilerimiz, dayanıklı bina projeleri ile önemli bir başarı elde ettiler.

Bu sene yedincisi düzenlenen Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda finale kalan projeyi, Doç. Dr. Sepanta Naimi ve Arş. Gör. Merve Handere'nin danışmanlığında, Kenan Şahan, Esra Nur Çağlar, Miray Öztürk, Kübra Öztürk ve Ömer Bozdoğan​ hazırladı.

Yarışma hakkında bilgi veren İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, başta inşaat mühendisi adayları olmak üzere üniversite öğrencilerinin deprem bilincini ve depreme dayanıklı bina tasarımı becerisinin artırılmasının hedeflediğini söyledi.

Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Sepanta Naimi, “Deprem ülkesiyiz ancak bilimin gereklerini yerine getirirseniz dayanıklı binalar yapmak mümkün. Asıl önemli olan doğru tasarımlar ile doğa olayını afet olmaktan çıkarmaktır. Öğrencilerimizin deprem konusundaki farkındalıklarını artırmak için yarışmaya katılmalarını teşvik ediyoruz. İnşaat Mühendisliği öğrencileri bu sayede deneysel olarak tasarladıkları yapıların davranışını yakından görebiliyorlar." diye konuştu.

Naimi, geçen sene de California'da düzenlenen Deprem Mühendisliği Araştırmaları Enstitüsü'nün (EERI) Depreme Dayanıklı Yapı Tasarım Yarışması'nda "Rookie of SDC" özel ödülünü aldıklarını hatırlattı.

Altınbaş Üniversitesi olarak İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık bölümü öğrencilerimiz Kenan Şahan, Esra Nur Çağlar, Miray Öztürk, Kübra Öztürk ve Ömer Bozdoğan'ı  başarılarından dolayı kutluyoruz.​