Uygulama ve Araştırma Merkezleri
Altınbaş Üniversitesi'nde öğrenciler ve akademisyenlerin kendilerini her alanda geliştirebilmeleri için Araştırma Dekanlığı yönetiminde 15 Araştırma Merkezi'nde katma değeri yüksek çok sayıda proje yürütülmektedir. Araştırma Merkezleri faaliyetleriyle teknolojik, ekonomik ve sosyal alanlarda ülkemizin ilerlemesine katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Merkez faaliyetlerine ilişkin ayrıntılı bilgilere ilgili merkez sayfasından ulaşabilirsiniz.
Proje başvurusu, teşvik, buluş bildirimi ve tüm süreçler >>
2023 Raporu
....
...
DÜAGEM'in hizmet verdiği araştırma alanı olan doğal ürünler; kimya, biyoloji, tıbbi bilimler ve eczacılık bilimleri ile özdeşleşebilen çok disiplinli bir çalışma alanıdır.
DÜAGEM bünyesinde sağlık, ilaç, tarım, ormancılık, gıda ve kozmetik sektöründe kullanılmak üzere, doğal kaynaklardan katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi ve piyasaya arz edilebilmesi için gerekli olan AR-GE çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Ayrıca konu ile ilgili çalışmalarda görev alabilecek yeterlilikte kalifiye eleman yetiştirilmektedir. Merkez bünyesindeki çalışmalarda, ilgili sektörlerde karşılaşılan sorunlar ve taleplere çok disiplinli yaklaşım ile çözüm getirme odaklı bir yaklaşım izlenmektedir.
Merkez müdürü: Doç. Dr. Ebru Özdemir Nath
Merkez İnternet sayfası için tıklayınız.
Altınbaş Üniversitesi Elektrikli, Otonom ve İnsansız Araçlar Uygulama ve Araştırma Merkezi; elektrikli, otonom veya insansız kara, deniz, hava ve uzay araçlarının geliştirilmesi, bu araçların mekanik ve elektronik sistemlerinin tasarımı ve üretimi ile bu alandaki nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için çalışmaktadır.
Araştırma alanları geniş bant süzgeçler, kuvvetlendiriciler, antenler ve uyumlaştırma devreleri tasarımı, yüksek verimli elektrik motorları ve motor sürücülerinin tasarımı, batarya yönetim ve araç kontrol sistemleri tasarımı gibi konuları kapsayan teknik çalışmaların yanı sıra, ısı yayan ürünlerin yenilikçi soğutma yöntemleri, çeşitli yapısal kompozit ürünlerin tasarımı ve üretimi, araç dinamiği ve yürür aksam tasarımı, malzeme seçimi ve partikül kaplama sistemleri, fonksiyonel dereceli malzeme geliştirme, yüzey sertleştirme işlemleri, makine tasarımı ve talaşlı imalat, optik özellikli nano partiküller ve cam sentezi, 5G özel akıllı anten tasarımı ve uygulamaları, IoT uygulamaları, biyoenformatik çalışmaları ve yapay zekâ uygulamaları gibi geniş bir teknik alanı kapsamaktadır.
Merkez müdürü: Doç. Dr. Süleyman Baştürk
Merkez İnternet sayfası için tıklayınız.
Altınbaş Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarının (MERLAB) kuruluş amacı, başta kendi Üniversitemiz olmak üzere, kamu ve sanayi kuruluşların AR-GE analiz ihtiyaçlarını karşılayacak cihazların bulunduğu merkezi bir laboratuvar olmaktır. MERLAB; disiplinlerarası alanlardaki Ar-Ge faaliyetlerinin yürütülmesinde, ulusal ve uluslararası proje sunumlarında gerekli olan tüm laboratuvar imkanlarını sağlayacaktır.
Merkezimiz bünyesinde; fizik, kimya, biyoloji, bitki, gıda, çevre, tıp, eczacılık, diş hekimliği gibi birçok alanda araştırmalara hizmet verebilecek teçhizat bulunmaktadır.
Merkezimizde insan davranışlarına başta nörobilim olmak üzere psikoloji, sosyoloji, antropoloji ve felsefe gibi farklı disiplinlerin merceklerinden yaklaşarak yenilikçi çalışmalara imza atılmaktadır. Nörobilim laboratuvarında, davranışların altında yatan sinirsel ve fizyolojik mekanizmalara ilişkin anlayışımızı ilerletmek ve bu anlayış üzerinden "gerçek hayata dokunan" çözümler geliştirmek amacıyla ilerlenmektedir.
Merkezde iletişim etkinliği testleri, reklam testleri, görsel tasarım unsurları testleri, logo testleri, ambalaj testleri, raf yerleşimi etkinlik testleri, web sitesi kullanıcı deneyimi testleri, mobil kullanıcı deneyimi testleri ve AA (Approach - Avoidance) testleri yürütülebilmektedir.
Merkez müdürü: Doç. Dr. Dicle Yurdakul
Merkez İnternet sayfası için tıklayınız.
...
APAM, Sosyal ve Gelişim Psikolojisi Araştırma Laboratuvarı ile disiplinler arası araştırma faaliyetleri yürütülmektedir.
APAM, araştırma faaliyetleri dışında Klinik Uygulama Birimi ve Çocuk Üniversitesi gibi birimler ile üniversitenin potansiyelini kendi öğrencileri dışında toplumun bütün katmanlarına açmak ve üniversite dışına da psikolojik hizmetler vermektedir. APAM bünyesindeki Çocuk Üniversitesi ve Gençlik Araştırma Birimi İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenerek kurulmuştur. Klinik Psikoloji Uygulama Birimi ise, 2022 yılı itibari ile Altınbaş Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programı öğrencilerinin üst düzeyde mesleki becerilere sahip, etik değerlere önem veren klinisyenler olarak yetişebilmeleri için süpervizörler eşliğinde gerekli gözlem, görüşme, psikolojik test ve psikoterapi uygulamaları gerçekleştirebilecekleri bir ortam sunmaktadır.
Merkez müdürü: Dr. Öğr. Üyesi Duygu Taşfiliz
Merkez İnternet sayfası için tıklayınız.
TOKAMER, ülkemizde ve dünyada kadınların eğitimi, ekonomik, siyasal, sosyal ve yasal hakları ile toplumsal cinsiyet konularında disiplinler arası bir anlayışla araştırmalar yapmak, akademik ve sosyal hayatta toplumsal cinsiyet eşitliğinin uygulanması için çalışmalar yapmak, bu alanda çalışan uzmanlar ve akademisyenler yetiştirmek, üniversite öğrencilerinin lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde toplumsal cinsiyet ve kadın araştırmaları alanında gerçekleştirecekleri proje ve tez çalışmalarına teşvik ve akademik destek sağlamak, gerek bilimsel araştırmalar gerekse kamuoyunda farkındalık sağlama çalışmaları için yurt içindeki ve dışındaki diğer üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve resmi kurumlarla işbirliği yaparak bu araştırmalardan elde edilen sonuçların uygulayıcılara aktarılmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur.
Merkez müdürü: Doç. Dr. Nur Banu Kavaklı
Merkez İnternet sayfası için tıklayınız.
...
...
2016 yılından bu yana aktif olan Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (UZEM), kurulduğu günden itibaren önemli bir görev üstlenmektedir. İlk olarak, ortak derslerin uzaktan eğitim yöntemiyle yürütülmesiyle başlayan çalışmalarımız, ilerleyen yıllarda, tamamı Uzaktan Eğitim ile gerçekleştirilen Ön Lisans ve Yüksek Lisans programlarına ve Flipped Learning uygulamalarına kadar genişlemiştir. Bu çalışmalarla UZEM, üniversitemizin eğitim süreçlerinde önemli bir rol oynamaktadır.
UZEM birimimizde görev yapmakta olan alanında uzman kadromuz, birime ulaşan tüm soru, sorun ve teknik destek taleplerine en kısa sürede etkin çözümle dönüş yaparak kullanıcı memnuniyetini sağlamaktadır.
Merkez müdürü: Öğr. Gör. Özge Deniz Dayıoğlu
Merkez İnternet sayfası için tıklayınız.