Bağcılar’da Merhamet Büyüyor Projesi Tamamlandı

Altınbaş Üniversitesi ve Bağcılar Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü “Bağcılar’da Merhamet Büyüyor” projesinde son ders Üniversitenin Mahmutbey Yerleşkesinde verildi. Çocukların dileği bu tip eğitimlerin sürdürülmesi.

Altınbaş Üniversitesi ve Bağcılar Belediyesi, Bağcılar’da Merhamet Büyüyor ismiyle çocuklara yönelik anlamlı bir projeyi tamamladı.

Proje kapsamında, çocuklara başta kendilerine olmak üzere diğer insanlara, hayvanlara, bitkilere ve çevreye karşı nasıl daha merhametli olunabileceğine yönelik eğitimler verildi. Altınbaş Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Esra Gül Koçyiğit’in 12-13 yaş aralığındaki 70 öğrenciye verdiği eğitimler 7 hafta sürdü.

Eğitim programının son dersi Üniversitenin Mahmutbey Yerleşkesinde gerçekleşti. Dr. Esra Gül Koçyiğit’in yürütücülüğünde gerçekleştirilen derste, çocuklara üniversitede öğrenci olma duygusunun yaşatılması, akademik eğitime karşı ilgi, istek ve farkındalıklarının geliştirilmesi hedeflendi.

Derste proje ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan çocuklar, merhamet ettikleri ve edecekleri unsurlar hakkında değerlendirmeler yaptı.

“Kendimi sevmeye başladım”, “Daha yardımsever oldum”, “Özgüvenim arttı”, “Merhamet kelimesinin yararını anladım”, “Hayatıma renk kattı”, “Köpek korkumu yendim, onların da bizim gibi canlılar olduğunu ve korkmamam gerektiğini anladım”. Tüm bu pozitif düşünceler, duygular eğitime katılan çocuklara ait.

7 haftalık eğitim maratonunu Üniversitede tamamlayan çocukların dileği ise bu tip eğitimlerin devam ettirilmesi.

Bağcılar’da Merhamet Büyüyor haber videosu için tıklayınız.