Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzün Balıkesir'e düzenlediği teknik gezi

27 Ekim 2022 Tarihinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz, Önoloji ve Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Üretimi dersleri kapsamında Balıkesir'e teknik gezi düzenlemiştir. Gezimiz ilk olarak Ma'adra Vineyard ziyareti ile başlamıştır. İşletme sahipleri tarafından önoloji dersi kapsamında şaraplık üzüm ve şarap üretimi hakkında bilgi verilmiştir. Ekibimiz öğle yemeğinin ardından Ayvalık Ticaret Odası Zeytinyağı Analiz Laboratuvarını ziyaret etmiştir. Coğrafi işaret almış olan Ayvalık Zeytinyağı ve zeytinyağı tadımı hakkında bilgi almışlardır. Gezimizin son durağı ise Özgün Zeytin olmuştur. Bu işletmede öğrencilerimiz zeytinyağı üretim sürecini yerinde incelemiştir. Ayrıca yine bu işletmede sofralık zeytin üretimini yerinde inceleyerek bu konuda firma yetkililerinden bilgi almışlardır.