Bölüm Başkanının Mesajı​

 

 

Değerli Öğrenciler,

Küreselleşen dünyada toplumlar, ekonomiler ve işletmeler arasındaki mesafeler kısalmaktadır. Dolayısıyla bunların bir arada, uyum içinde var o​lmalarının ve gelişmelerinin koşulları yeniden tanımlanmaktadır. Bu bağlamda bölümümüz, uluslararası ortamlarda etkin roller üstlenebilecek mezunlar vermeyi hedeflemektedir. Bölümümüzden mezun olanlar özel sektörde, kamu sektöründe ve sivil toplum örgütlerinde görev alabilecektir. Uluslararası işletmelerin ithalat, ihracat, muhasebe, finans, üretim, personel, pazarlama, satış, araştırma, idari işler, insan kaynakları ve diğer bölümlerinde, ticaret ve sanayi odalarında ve ekonomi konusunda araştırma yapan çeşitli kuruluşlarda uzman veya yönetici olarak çalışabileceklerdir. Dahası, bölümümüz çift anadal ve yandal olanakları ile farklı alanlarda uzmanlaşmaya olanak tanımaktadır. Bu sayede öğrencilerin çok yönlü gelişimi hedeflenmektedir. Bütün bunlara ek olarak, ekonomi bölümü mezunlarımız akademik kariyere devam etmek isterlerse bunun için gerekli bilgi ve becerilere de sahip olacaktır. 

Akademik kadromuzun yetkinliği, yabancı dil becerisi, çağdaş teknolojiye ulaşma ve kullanma olanakları bölümümüzün güçlü yönleridir. Uluslararası ortamlarda etkin roller üstlenebilecek mezunlar vermeyi hedefleyen bölümümüz, öğrencilerine iş birliği içinde olduğu birçok üniversite ile değişim olanakları sağlamaktadır. Ayrıca öğrenciler, bölümümüz ve fakültemiz tarafından düzenlenen seminer, çalıştay ve konferanslar sayesinde gerek yurt dışından gerekse yurtiçinden gelen akademisyenler ve araştırmacılar ile tanışma imkanına sahiptir.

Bölümümüze hem Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile öğrenci alınmakta olup hem de uluslararası bir ortam oluşturma çabamız doğrultusunda yabancı uyruklu öğrenciler kabul edilmektedir. LYS ile programımızı tercih eden öğrencilerimiz çeşitli oranlardaki burslu kontenjanlara yerleşmektedir. Bölümümüz, iktisat alanında eğitim ve araştırma yapan en gözde okullar arasına girmeyi hedeflemektedir. 

Sizleri de bölümümüzde görmek dileğiyle. 

 

Doç. Dr. Bengi YANIK İLHAN 
Ekonomi Bölümü Başkanı