Program Öğrenme Çıktıları

  1. Ekonomi alanındaki (mikroekonomi teorisi ve makroekonomi teorisi, uluslararası ticaret, uluslararası finans, kamu politikası, istatistik ve ekonometri v.b.) kavramları ve mevcut teorileri yorumlar ve uygular.
  2. Dünya ekonomisindeki riskleri tanımlar ve bu riskleri yönetecek şekilde karar verir.
  3. Uluslararası ekonomideki gelişmeleri değerlendirir, problemleri tanımlar ve analiz eder.
  4. Ekonomi teorilerini gerçek hayatla ilişkilendirerek etkin ekonomi politikaları geliştirir ve kamu ile özel sektörü destekleyecek şekilde kararlar alır
  5. Ekonomideki problemlere yenilikçi çözümler bulur ve ekonomik performansın ilerlemesini destekler.
  6. Ekonomi alanında yaygın olarak faydalanılan yazılım ve uygulamalardan faydalanır.
  7. Küresel dünyadaki ve uluslararası ortamdaki başlıca aktörleri, koşul ve dinamikleri özetler.
  8. Alanını ilişkilendiren konularda veri toplamak ve analiz etmek için gereken kaynakları seçip etkin şekilde kullanabilecek yöntem ve araçlardan faydalanır.
  9. Karmaşık ve hızla değişen küresel ortamdaki değişimlere uyum sağlar.
  10. Alanının sınırlarını şekillendiren ulusal ve uluslararası faaliyetlerle ilgili ulusal ve uluslararası hukuki çerçeveyi alanında yaptığı işle bağlantılandırır.
  11. Dünyayı, ülkesini, toplumunu ve kendisini yorumlar, etik problemler, sosyal haklar, değerler ve kendisine ve başkalarına yönelik sorumluluklar hakkında farkındalık gösterir.
  12. Yalnız kendi disiplinini değil diğer disiplinlerden de faydalanır, düşünme ve pratiği disiplinler arası bir yaklaşımla geliştirir.
  13. Eleştirel düşünür, bilimi ve teknolojideki gelişme ve yenilikleri değerlendirir, kişisel ve kurumsal girişimcilik becerisi gösterir, hayat boyu öğrenme yaklaşımı ile kendini geliştirir.
  14. Sözel, yazılı, grafik ve teknolojik yollarla görüşlerini paylaşır, bakış açısını İngilizce olarak akıcı biçimde açıklar.
  15. Bireysel ve takım sorumluluğu alır, bireysel olarak ve takım lideri veya üyesi olarak sorunları çözer.