Willem C. Vis International Arbitration Sanal Mahkeme Yarışması

25th Williem C. Vis international Commercial Arbitration Moot Court

Hukuk fakültesi öğrencileri Duygu Demir, Nazmiye Karadana, Tuana Keskin, Feride Fulya Çekiçer, Burak Kocagöncü'den oluşan üniversitemizin Sanal Mahkeme Takımı 2018 senesine 25.'si düzenlenen olan Willem C. Vis Milletlerarası Tahkim Sanal Mahkeme Yarışması'na katılmıştır.

Öğrencilerimiz yarışmaya hazırlanmak için İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen 7. İstanbul Pre-Moot'a katılmıştır.

Online Sanal Mahkeme yarışması kapsamında Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımı, Kanada'dan Ottawa Üniversitesi, İngiltere'den Lancaster Üniversitesi, Finlandiya'dan Turku Üniversitesi ve Brezilya'dan FAAP – Foundation Armando Alvares Penteado Hukuk Fakültesi ile eşleşmiştir. Duruşmalar 24-29 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Takımımız ile Lancaster Üniversitesi Takımı Arasında Gerçekleştirilen Duruşma

Ottawa Üniversitesi ile Takımımızın Duruşması

Takımımız ile Turku Üniversitesi Takımı Arasında Gerçekleştirilen Duruşma

26th Williem C. Vis international Commercial Arbitration Moot Court

Hukuk fakültesi öğrencileri Tuana Keskin, Klara Miran İpek, Tuğba Şimek, Talha Evran ve Sinem Solmaz'dan oluşan fakültemizin sanal mahkeme takımı 2019 yılında Viyana'da 26.'sı düzenlenen “Willem C. Vis International Arbitration" Sanal Mahkeme Yarışması'na katılmıştır.

Hukuk Fakültemizin takımı yarışmaya hazırlık sürecinde İstanbul Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi takımları ile hazırlık duruşmaları yapmıştır. 2 Mart Cumartesi günü ise İstanbul Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve MEF Üniversitelerinin katılımıyla fakültemizde bir Pre-moot etkinliği gerçekleştirilmiştir. Takımımız ayrıca Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen 8. İstanbul Pre-Moot'a katılarak yarışmaya hazırlanmıştır.

Willem C. Vis Sanal Mahkeme Yarışması kapsamında takımımız, Hindistan'dan OP Jindal Üniversitesi, Rusya'dan Tyumen Üniversitesi, Kaliforniya'dan USC Gould Üniversitesi ve Fransa'dan Nice Üniversiteleri ile karşılaşmıştır. Duruşmalar 13-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Takımımız

Takımımız ile Nice Üniversitesi Takımı Arasında Gerçekleştirilen Duruşma Sonrası

Takımımız ile Tyumen Üniversitesi Takımı Arasında Gerçekleştirilen Duruşma Sonrası

Takımımız ile USC Gould Üniversitesi Takımı Arasında Gerçekleştirilen Duruşma Sonrası

Takımımız ile OP Jindal Global Üniversitesi Takımı Arasında Gerçekleştirilen Duruşma

27th Williem C. Vis international Commercial Arbitration Moot Court

Hukuk fakültesi öğrencileri Lale Katharina Öztoprak, Esma Yıldız, Duygu Nur Ceylan ve Ayşenur Demir'den oluşan üniversitemizin Sanal Mahkeme Takımı 2020 senesine 27.'si düzenlenen olan Willem C. Vis Milletlerarası Tahkim Sanal Mahkeme Yarışması'na katılmıştır. 4-7 Nisan tarihleri arasında Viyana'da yapılması planlanan duruşmalar Covid-19 sebebiyle iptal edilmiş; ancak yarışmanın online olarak “immediation" platformu üzerinden yapılmasına karar verilmiştir.

Öğrencilerimiz yarışmaya hazırlanmak için İstanbul Bilgi Üniversitesi ve ISTAC tarafından düzenlenen 9. İstanbul Pre-Moot'a katılmıştır.

Online Sanal Mahkeme yarışması kapsamında Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımı, Brezilya'dan Pernambuco Üniversitesi, ABD'den New York Üniversitesi, Hindistan'dan Bhopal Üniversitesi, Rusya'dan Lamonosov Moskova Devlet Üniversiteleri ile eşleşmiştir. Online duruşmalar 4-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Takımımız ile Lomonosov Moscow Üniversitesi Takımı Arasında Çevrimiçi Gerçekleştirilen Duruşma

Takımımız ile New York Üniversitesi Takımı Arasında Çevrimiçi Gerçekleştirilen Duruşma

Takımız ile Al-Iraqia Üniversitesi Takımı Arasında Gerçekleştirilen Duruşma

28th Williem C. Vis international Commercial Arbitration Moot Court

​Hukuk fakültesi öğrencileri Melike Çelik, İsra Han, Nisa Nur Güngör, Ahmet Deveci, Hüseyin Albayrak, Osman Taha Avşar, Mert Çelik, Sinem Sena Gültekin, Rabia Amil ve Seyda Nur Polat'tan oluşan fakültemizin sanal mahkeme takımı 2021 yılında 28.'si düzenlenen “Willem C. Vis International Arbitration" Sanal Mahkeme Yarışması'na katılmıştır.

Hukuk Fakültemizin takımı, yarışmaya hazırlık sürecinde 15-20 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 15. Hannover Pre-Moot'a, 26-28 Şubat tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi'nin düzenlediği İstanbul Pre-Moot'a, 20-21 Mart tarihleri arasında Bilgi Üniversitesi'nin Düzenlediği 10. İstanbul Pre-Moot'a ve 22-25 Mart tarihleri arasında 11.'si düzenlenen Budapeşte Pre-Moot'a katılmıştır.

Willem C. Vis Sanal Mahkeme Yarışması kapsamında takımımız, Çin'den Wuhan ve East China Political Science and Law Üniversitesi, Almanya'dan Münster Üniversitesi ve Fransa'dan Sorbonne Üniversitesi ile eşleşmiştir. Duruşmalar 27-30 Mart tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilmiştir.

TAKIM ÜYELERİMİZ