Eczacılık Fakültesi

Altınbaş Üniversitesi , Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2008 yılında kurulmu​ş olup, Eczacılık Fakültemiz, 2012 yılında Mahmutbey yerleşkesinde eğitime başlamıştır. Kısa sürede gerekli alt yapısını tamamlayan fakültemiz, 2016-2017 akademik yılında Tıp, Diş, Eczacılık Fakülteleri ve Sağlık Meslek Yüksek Okulunun bir araya getirildiği “Bakırköy Sağlık Yerleşkesi"ne taşınmıştır.

%100 İngilizce olarak verilen lisans eğitiminin yanı sıra Türkiye'nin ilk hasta-odaklı lisans müfredatını oluşturan ve müfredatında Dünya Sağlık Örgütü'nün geleceğin eczacılarında olması gereken özellikleri tanımladığı 9 yıldızlı eczacılık eğitimini esas alan fakültemiz, ilk mezunlarını 2016 – 2017 eğitim-öğretim yılında vermiştir.

Eylül 2020 tarihi itibarıyla 17 öğretim üyesi, 11 araştırma görevlisi, 4 teknisyen ile eğitim öğretim çalışmalarına devam etmektedir. Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı olmak üzere Farmasötik Bilimler Doktora Programı da sürdürülmektedir.

Şu anda doktora programında 9 öğrenci mevcuttur. Eczacılık Fakültesi öğretim üyelerinin öncülüğünde ve Tıp ve Diş Hekimliği Fakülte öğretim üyelerinin katkılarıyla Doğal Ürünler Araştırma Geliştirme Merkezi (DÜAGEM), Bakırköy Sağlık Kampüsü'ne kazandırılmıştır.