Orman Yangınlarına da Sele de Müdahale Edebilecekler

Altınbaş Üniversitesi Arama ve Kurtarma Kulübü, Sel ve Mağara Arama Kurtarma Eğitimini de başarıyla tamamladı. 15 kişilik Kulüp üyesi öğrenciler, olası afetlerde AFAD koordinasyonunda çalışmalara katılabilecek.

Altınbaş Üniversitesi Arama ve Kurtarma Kulübü’nün arama kurtarma ve afet yönetimi konusundaki kapsamlı eğitimleri sürüyor.

Kulüp üyesi öğrenciler, Bursa Orhaneli’ndeki Sel ve Mağara Arama Kurtarma Eğitimi ile arama kurtarma alanındaki yetilerine yenilerini eklediler.

Öğrenciler, yatay ve dikey geçişler ve bot kullanarak arama kurtarma senaryoları üzerinde kapsamlı eğitimler aldı; mağara içinde arama ve kurtarma uygulamaları ve tırmanış faaliyetleri gerçekleştirdiler.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen "Asrın Felaketi" depremde de aktif olarak çalışmalara katılan öğrencilerin bu ilk eğitimleri değil. Öğrenciler, şimdiye kadar sahada yetkin isimlerden pek çok eğitimden geçti. Kulüp üyesi öğrenciler, daha önce de Sağlık Bakanlığı’ndan ilk yardım eğitimi alarak ilk yardım sertifikalarını almıştı.

Yeşilköy AFAD Eğitim Merkezi ve İstanbul İtfaiyesi Resneli Eğitim Merkezi'nde düzenlenen eğitimlere de katılan öğrenciler, enkaza giriş, ağır makinelerin enkazdaki kullanımı, afetzedeye ilk müdahale ve afetzedenin enkazdan tahliyesi gibi konularda eğitimler alarak hafif arama kurtarma eğitimlerini de tamamladılar.

Bu eğitimler sayesinde 15 kişilik ekip, olası afet durumlarında afet bölgesine destek ekibi olarak giderek AFAD koordinasyonunda çalışmalara katılabilecek yetkinliğe sahip hale geldi.

Sadece doğal afetlere değil, orman yangınlarına da özverili bir şekilde hazırlanan ekip, Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla ek bir eğitimle farklı illerde çıkabilecek yangınlara karşı da hazırlıklarını sürdürecek.