Yakın İlişkiler Sempozyumu

Dijitalleşmenin ve yapay zekanın etkilemediği alan neredeyse yok. Romantik ilişkiler de dijitalleşmeden etkileniyor. Altınbaş Üniversitesi’nde Yakın İlişkiler Sempozyumu’nda sosyal medyanın, romantik ilişkiler ve flört uygulamalarına etkileri ele alındı.

Bu sene ikincisi düzenlenen Yakın İlişkiler Sempozyumu’nda, sosyal medyanın, romantik ilişkiler ve flört uygulamaları üzerindeki etkilerinden, taşınma sıklığının sosyal davranış ve romantik ilişkilere etkilerine kadar ilginç başlıklar ele alındı. Sosyal Medyanın, romantik ilişkileri yaşama şeklini dahi değiştirdiğine dikkat çekildi.

Altınbaş Üniversitesi Gayrettepe yerleşkesinde gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Demiryol yaptı. Prof. Dr. Demiryol, 2008’de kurulan Altınbaş Üniversitesinde, 2011’de ilk öğrenci alan bölümlerden birinin psikoloji olduğunu hatırlattı.

Etkinliğin, Altınbaş Üniversitesi Psikoloji ve Uygulama Merkezi APAM tarafından organize edildiğini belirten Prof. Dr. Demiryol, “APAM Üniversitemiz bünyesinde kurulan ilk uygulama ve araştırma merkezimiz. Genç bir üniversiteyiz ama kendi tarihine göre köklü bir araştırma merkezine sahibiz. APAM, lisans öğrencilerinin çalışmalarına ev sahipliği yapan bir merkez. Burada hazırlanan bildiriler, uluslararası konferanslarda sunuluyor. Öğrencilerimiz, daha mezun olmadan bilimsel uygulama çalışmalarının içine giriyor.” diyerek konunun önemine vurgu yaptı.

Geçen seneki Teknofest’te birincilik ödülü alan Psikolojide Teknolojik Uygulamalar projesiyle psikoloji bölümünün önemli başarılara imza attığını da kaydeden Demiryol, “Kurumsallaşmaya büyük önem veriyoruz. Süreklilik yaratmak ise çok değerli. Yakın ilişkiler sempozyumu da bu sene ikinci kez yapılıyor. Dilerim uzun yıllar devam eder.” dedi.