İlk Yardım Merkezinden Farkındalık Çalışmaları

Altınbaş Üniversitesi İlk Yardım Merkezi, Trafik ve İlk Yardım Haftası kapsamında 2 önemli etkinlik gerçekleştirdi.

Ülkemizde her yıl Mayıs ayının ilk haftası Trafik ve İlk Yardım Haftası olarak kutlanıyor. Altınbaş Üniversitesi İlk Yardım Merkezi de gerçekleştirdiği 2 etkinlik ile bu iki hafta için farkındalık oluşturdu.

İlk etkinlikte Altınbaş Üniversitesi öğrencileri ile birlikte Şişli Selahattin Eyyubi Ortaokulunda 7. Sınıf öğrencilerine İlk Yardım Bilinçlendirme Eğitimi verildi.

Diğer etkinlik ise 3 Mayıs’ta Bakırköy Meydanı’nda gerçekleşti. Öğrenciler Trafik ve İlk Yardım Haftası temalı sokak röportajı gerçekleştirdi.

İlk ve acil yardım bölümü öğrencileri halka şu soruları sordu:

Hızır acilin numarası kaçtır?

Şok geçiren birisini görürseniz hangi pozisyonu verirsiniz?

Bir trafik kazasına şahit oldunuz, araçtan yaralıyı hangi durumlarda çıkarırsınız?

Sara krizi geçiren birine hangi ilkyardım uygulamasını yaparsınız?

Sorulara verilen yanıtlar üzerinden de toplumda farkındalık yaratılmaya çalışıldı.