Bir Hackathon Serüveni- Solution Sprint 2024

Altınbaş Üniversitesi 24 saat süren hackathona ev sahipliği yaptı. Altı farklı üniversiteden katılım sağlanan etkinlikte, “Engelsiz Üniversite” için çözüm arandı.

Altınbaş Üniversitesi öğrenci kulüplerinden Google Developers Student Club (GDSC) önderliğinde Hackathon: “Solution Sprint 2024” yarışması düzenlendi. 24 saat süren etkinliğe Bahçeşehir Üniversitesi, Biruni Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi ve Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden öğrenciler bir araya geldi.

Altınbaş Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Galip Cansever’in açılış konuşmasını yaptığı Engelsiz Üniversite için çözüm aranan etkinliğe, çok sayıda öğrenci, akademisyen katıldı.

Prof. Dr. Galip Cansever, “Bilim ve teknoloji alanında yaşanan hızlı değişimler, yeni sanayi devriminde, ülkeleri ekonomik, siyasi ve kültürel alanlar dışında eğitim alanında da ortak çalışmalar yapmaya ve ortak politikalar geliştirmeye zorunlu kıldı. Bu teknolojilerin üstesinden gelecek siz gençlere yeni eğitim anlayışı ile farklı eğitim sistemleri sunmak gerekiyor. Sizler ülkemizde ileri teknoloji oluşturacak bir nesilsiniz. Ülkenin geleceğisiniz. Ülkeyi daha çağdaş bir konuma getirecek sizlersiniz.” diyerek gençlere seslendi, yarışma öncesinde moral verdi.

GDSC Başkanı Zeynep Aslan, yarışmanın amacının üniversite öğrencilerinin 24 saat süren zorlu bir süreçte, bir challange karşısında, soruna odaklanarak, takım halinde bir proje çıkarmalarını sağlamak olduğunu anlattı.

Zeynep Aslan, zorlu proje konusunun engelsiz üniversite yaşamı olduğunu belirterek, “Öğrencilerimiz bu kapsamda projede, çözüm önerilerinde hem toplumda engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmiş, farkındalık yaratmış oldular hem de bu alanda takım halinde yeni bir proje çıkartmış oldular.” dedi.

45 yarışmacının mücadele ettiği Hackathonda takımlar, 24 saat boyunca yarışma konseptine uygun olarak projelerini geliştirmek için çalıştı ve yarışma sonunda 9 proje ortaya çıktı.

Oğuz Ata, Timur İnan, Şeyma Sarıgil, Erdinç Dal, Tarık Kaan Koç’tan oluşan jürinin değerlendirmelerine göre, Cobra Team birinci, Ayran Boys ikinci, JSC ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Yarışma süresince etkinlik sponsorlar Linqiapp ve Pınar Online öğrencileri yalnız bırakmazken, pek çok hackathonda birincilik elde eden Nane Limon ekibi de 24 saat boyunca takımlara mentorluk yaptı.