Üniversite Heyetimiz APAIE’deydi

Uluslararasılaşmada yeni destinasyon açılımları öne çıktı.

Altınbaş Üniversitesi heyeti, Rektörümüz Prof. Dr. Çağrı Erhan başkanlığında uluslararası iş birlikleri, öğrenci ve akademisyen değişim programları ile eğitimdeki son gelişmelerin ele alındığı APAIE’de yerini aldı. Uluslararasılaşmada yeni destinasyon açılımlarının öne çıktığı toplantılarda verimli iş birliklerinin temelleri atıldı.

Altınbaş Üniversitesi, Avustralya’nın Perth kentinde 4-7 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenen, APAIE (Asia-Pasific Association for International Education) Konferans ve Fuarı’na katıldı. Üniversitemizi uluslararası fuarda Rektörümüz Prof. Dr. Çağrı Erhan, Uluslararasılaşma ve Mezunlarla İlişkiler Daire Başkanı Doç. Dr. Fulya Aksu, Dış İlişkiler Kıdemli Uzmanı Betül Esen ve Web Sitesi İçerik Koordinatörü Öğretim Görevlisi Melek Erhan temsil etti.

Fuarda Üniversite heyeti; dünyanın her coğrafyasından, özellikle de Uzakdoğu, Güney ve Güneydoğu Asya Bölgelerinden katılan üniversiteler ve paydaş kurumlarla yeni anlaşmalar ve iş birlikleri imzalama, ortak projeler üzerinde çalışma, mevcut ortaklıkları geliştirme gibi konuları müzakere etti.

Heyetin temaslarında Hindistan, Endonezya, Malezya, Tayland, Çin, Filipinler, Japonya, Güney Kore, Hong Kong, Singapur gibi Asya-Pasifik ülkeleriyle ortak ilgi alanlarında Erasmus+ projelerinin yapılması ve mevcut projelerin de farklı alanlarla genişletilmesi öne çıktı.

Ayrıca heyetin Birleşik Krallık, Macaristan, Kanada, Avustralya gibi ülkelerin temsilcileriyle yaptığı görüşmelerde de yeni Erasmus+ anlaşmalarının yapılması, mevcut ortaklıkların farklı fakülteler ve bölümler bazında çeşitlendirilmesi konusunda karşılıklı görüş birliğine varıldı.

Üniversitemize yoğun ilgi gösterilen Avustralya’daki APAIE Fuarı’nda Rektörümüz Prof. Dr. Çağrı Erhan,“Türkiye: A new Hub for international students” başlıklı bir de sunum yaptı.

Türkiye’nin uluslararası görünürlüğü, eğitim olanakları, iş birliklerini içeren sunumunda Prof. Dr. Erhan, Altınbaş Üniversitesi’nin uluslararasılaşma stratejisini ayrıntılarıyla anlattı. Prof. Dr. Erhan, Üniversitemizde geliştirilen EWİ otomasyon sistemini de tanıttı.

Üniversite heyetimiz konferans ve fuar etkinlikleri sonrasında iki ayrı Avustralya üniversitesini de ziyaret etti. Avustralya Curtin Üniversitesi yerleşkesini ziyaret eden heyetimiz, Üniversite Rektör Vekili Prof. Zxiation Zhang başkanlığındaki heyetle bir araya geldi. Bir diğer üniversite ziyareti ise Edith Cowan Üniversitesi’ne yapıldı.

Edith Cowan Üniversitesi’nde Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof Daryoush Habibi başkanlığındaki heyetle görüşme yapıldı.

Her iki üniversite ile de araştırma ve proje, öğrenci ve personel değişimi ile çift diploma gibi akademik iş birliği alanlarında ilerleme konusunda mutabakat sağlandı.