Altınbaş Üniversitesi Dünya Sıralamasında

Üniversitemiz, Times Higher Education (THE) sıralamasında Türkiye’den sıralamaya giren üniversiteler arasında yer aldı.

Dünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), 2025’in en iyi üniversitelerini açıkladı. Altınbaş Üniversitesi, ilk defa Uluslararası Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan ‘Dünya Üniversiteler Sıralaması (WUR) listesinde yer aldı. Dünya genelinde 1501+ kategorisinde sıralamaya giren Üniversitemiz, bu sonuçla Türkiye’den sıralamaya girenler arasında 34. sırayı, vakıf üniversiteleri arasında ise 12. sırayı paylaştı.

Türkiye'den 12 üniversite ilk 1000’e girdi.

Altınbaş üniversitesinin öne çıktığı alanlar; araştırma kalitesi, uluslararası görünüm ve endüstri alanında oldu. Dünya genelinde 115 farklı ülkeden üniversitelerin yer aldığı listeye Türkiye'den 91 üniversite girerken, 12 üniversite de ilk 1000’de yer aldı.

Altınbaş Üniversitesi Araştırma Dekanı Doç. Dr. Hakan Kaygusuz, Altınbaş Üniversitesinin, ilk kez girdiği (THE) Times Higher Education WUR sıralamasında, önceki yıllarda da “reporter” statüsünde olduğunu hatırlattı.

Doç. Dr. Hakan Kaygusuz, üniversitemizin THE tarafından yapılan Impact Rankings sıralamasında daha önce farklı kategorilerde ilk 400’e girdiğini, ama THE tarafından yapılan ve üniversitelerin sıralandığı bu çalışmada ilk kez yer aldığını ve bu sonucun üniversitemizin yükselen itibarı için önemli bir gösterge olacağını ifade etti. Uluslararası öğrenci oranında dünyanın ilk 100 üniversitesinden biri olmaya devam ettiğini belirten Kaygusuz, bundan sonraki hedefimizin eğitim ve araştırma alanındaki görünürlüğümüzü artırarak ilk 1000 üniversite arasında yer almak olduğunu belirtti.