Altınbaş, Princeton ve Harvard Üniversiteleri İş Birliği ile İstanbul Belgeseli

İstanbul’un kuruluş mitleri bir belgeselde hayat bulacak. Belgeselde Altınbaş Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Avcı, Princeton ve Harvard Üniversitelerinden meslektaşları ile birlikte çalışıyor.

Altınbaş Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mustafa Avcı, Princeton Üniversitesi Antropoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Onur Günay ve Harvard Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Merkezi Müdürü ve Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cemal Kafadar ile birlikte İstanbul’un kuruluş mitlerini ele alan bir belgesel çalışması yürütüyor.

Haziran ayında Harvard Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Merkezi tarafından düzenlenen iki haftalık yaz seminerinde bir araya gelen akademisyenler, 8 gün boyunca Marmara Bölgesinde antik, orta çağ ve erken modern dönemlere ait önemli yerleşim yerlerini ziyaret edip, çekimler gerçekleştirdi.

Ekip çekimlere İstanbul’da devam ediyor.