Altınbaş Üniversitesi FICS 2024 Proje Seçimine Ev Sahipliği Yaptı

Her yıl aralarında Amerika, Birleşik Krallık, Azerbaycan gibi pek çok ülke üniversitelerinin katılımıyla düzenlenen Yenilikçi ve Yaratıcı Çözümler Bulma (FICS) 2024 yarışması, bu yıl Altınbaş Üniversitesinde gerçekleşti.

Altınbaş Üniversitesi Mahmutbey yerleşkesinde düzenlenen FICS 2024 proje seçiminde 12 proje aldı. Altınbaş Üniversitesi Elektrik Mühendisliği 3. Sınıf Doktora öğrencisi Osama Abdelrehim Elsayed Ibrahim, “Programmable FPGA Phased Array Antenna” isimli projesi ile birinci oldu.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’dan “Cooling Paint” isimli proje ile ikinci olan Aysu Yiğit ve Muhammed Yılmaz da Temmuz ayında Pakistan’da yapılacak olan büyük finale katılmaya hak kazandılar.

FICS, Altınbaş Üniversitenin paydaşı Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin (NUST) lisans ve lisansüstü öğrencilerini gerçek dünya sorunlarına odaklanarak teknoloji tabanlı çözümler tasarlamaya teşvik eden uluslararası bir girişimcilik programı olarak öne çıkıyor. Dünyanın en zorlu sorunlarından bazılarına yenilikçi çözümler sunan en parlak beyinler arasındaki küresel bir yarışma niteliğindeki etkinlik, Birleşmiş Milletler’in 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda gerçekleştiriliyor.

Bu yıl Üniversitemizin ev sahipliğinde yapılan etkinlik, Türkiye’deki öğrencilerin yaratıcılıklarını, problem çözme becerilerini ve yenilikçi çözümlerini uluslararası bir sahnede sergilemeleri için önemli bir platform görevi üstlendi. Aynı zamanda öğrenciler etkinlikte, sektör uzmanlarıyla etkileşim kurma ve gelişmekte olan teknolojiler hakkında bilgi edinme fırsatına da sahip oldular.

İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu Eğitim Danışmanı Shadid Younus’un da katılım sağladığı ödül töreninde açılış konuşması yapan Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, dünyanın birçok ciddi sorunla karşı karşıya olduğunu belirterek; insani krizler, çevre kirliliği, küresel ısınma ve insan yapımı felaketlerin dünya düzenini bozduğunu ifade etti. Bu bağlamda, genç nesillerin yenilikçi çözümler bulmasının önemini vurguladı. Genç katılımcıların gelecekteki sorunların çözümünde önemli rol oynayacağını ve bu tür yarışmaların inovasyonu teşvik ettiğini belirten Erhan ayrıca, Türkiye'nin ve Pakistan'ın kardeş ülkeler olduğunu, bu tür etkinliklerin iki ülke arasındaki bağı güçlendirdiğini ifade etti.

Tören seçilen projelerin ödüllendirilmesi ve toplu fotoğraf çekimi sonrasında kokteyl ile son buldu.