Marka Nasıl Yaratılır?

Altınbaş Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Uluslararası Girişimcilik ve Markacılık ile Dış Ticaret Köprüsü söyleşisi düzenledi. Etkinliğe konuşmacı olarak iş insanı, tasarımcı ve dekoratör Nihat Pabuçcuoğlu katıldı.

Altınbaş Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından “Uluslararası Girişimcilik ve Markacılık ile Uluslararası Ticaret Köprüsü” söyleşisi düzenlendi. Moderatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Emir Kaan Cengiz’in yaptığı etkinliğe konuşmacı olarak iş insanı, tasarımcı ve dekoratör Nihat Pabuçcuoğlu katıldı.

İş hayatına genç yaşlarda başlayan ve ailesinin sahip olduğu küçük işletmeyi büyüterek, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren bir yapıya dönüştüren Pabuçcuoğlu etkinlikte, uluslararası ticaretin dinamikleri, girişimcilik ve markalaşma süreçleri hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaştı; öğrencilere ve diğer katılımcılara ilham verdi.

Pabuçcuoğlu, “Nasıl girişimci olunur?” sorusuna “Önce kendinizi bulacak ve hedef koyacaksınız.” yanıtını verdi. Pabuçcuoğlu, “Kendinizi bulduktan sonra yolunuzu seçin girişimci olmak için de her zaman artı biri arayın. Yani kendinize yeni şeyler katın. İnsanlarla diyalog kurmayı öğrenin. Ne kadar kendinizi aşarsanız o kadar büyürsünüz. Yabancı dil öğrenmeden önce insanlarla konuşma dilini öğrenin. İnsanlarla konuşurken orada bıraktığınız iz, izlenim, sizin notunuz olacak.” diye konuştu.

Ünlü iş insanı ayrıca uluslararası iş dünyasında edindiği tecrübeleri ve başarı hikayelerini anlattığı söyleşide, katılımcılara global pazarlarda nasıl başarılı olunabileceğine dair stratejik ipuçları verirken markalaşmanın önemini anlattı ve uluslararası ticarette etkili stratejiler geliştirme konusundaki görüşlerini paylaştı.

Katılımcıların sorularıyla interaktif olarak gerçekleşen söyleşi ile girişimcilik ve dış ticaret konularında farkındalık yaratmak amaçlandı. Gençlere ilham vermek amacıyla bu tür etkinliklerin devam edeceği belirtildi.