Altınbaş Üniversitesi SCImago Raporunda 11. Sıraya Yükseldi

Dünya üniversitelerinin bilimsel araştırma ve inovasyon etkisinin sıralandığı SCImago University Rankings 2024 Raporu açıklandı. Altınbaş Üniversitesi, 2024 Raporu’nda araştırma alanında 11. sırada yer aldı.

Altınbaş Üniversitesi, dünya üniversitelerinin bilimsel araştırma ve inovasyon etkisinin sıralandığı SCImago University Rankings 2024 Raporu’nda listelenen 140 Türk üniversitesi arasında araştırma etki alanı kategorisinde genel listede 31, vakıf üniversiteleri arasında 11. sırada yer aldı.

İnovasyon etki alanında ise genel listede Altınbaş Üniversitesi 49, vakıf üniversiteleri arasında ise 16. sıraya yerleşti. Üniversitemiz her iki kategoride en iyi çeyreklik değer olan Q1 diliminde gösterildi.

Altınbaş Üniversitesi, SCImago Institutions Rankings (SIR) Yayın Değerlendirme Platformu tarafından yayımlanan raporda farklı alanlarda aldığı derecelerle de yükselişini sürdürüyor.

SCOPUS yayın ve atıf verilerine dayanarak bağımsız olarak hazırlanan rapora göre Altınbaş Üniversitesi, Diş Hekimliği alanında 6, Mühendislik ile Bilgisayar Bilimleri alanında 10, Tıp alanında ise vakıf üniversiteleri arasında 11. sırada yer aldı.

Altınbaş Üniversitesi Araştırma Dekanı Doç. Dr. Hakan Kaygusuz konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Üniversitemizin araştırma alanındaki yetkinliği, araştırmacılarının yapmış oldukları çalışmalarla görülüyor. SCImago sıralamasında tamamen nesnel ölçütler kullanılıyor. Üniversitelerden herhangi bir veri bildirilmesi söz konusu değil. Siz bilimsel çalışmalar sonucunda ne kadar çok saygın yayın ürettiyseniz ve bunlara diğer araştırmacılar tarafından ne kadar ilgi gösterildiyse o kadar yüksek puan alıyorsunuz. Türk üniversiteleri arasındaki URAP sıralamasında da araştırma metriklerimiz hep iyiydi, ancak tamamen araştırma çıktılarının ölçüldüğü bu sıralamada 11. olmak bizi çok sevindirdi. Hedefimiz araştırma alanında vakıf üniversiteleri arasında her zaman ilk on üniversiteden biri olmak."

Kaygusuz, üniversiteler arası bilimsel sıralamaların kaybedenin olmadığı bir yarışma olarak değerlendirdiğini belirterek, "Bu herkesin kazandığı bir yarış. Üniversiteler birbiriyle bilimsel rekabeti sonucunda doğayı, toplumları ve bireyleri anlama yolunda değerli bilgiler üretiliyor. Bu bilgilerin uygulamaları ile çeşitli teknolojik gelişmeler üretiliyor." değerlendirmesini yaptı.