Beyaz Önlüklerini Giyerek Mesleğe İlk Adımlarını Attılar

Altınbaş Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri Eczacılar Gününde önlüklerini giydi. Törende Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan “Uluslararası bir üniversite olarak mezunlarımızın diplomalarını dünyanın çok yerinde kullanabilmelerinden gurur verici.” dedi.

Altınbaş Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri 14 Mayıs Eczacılar Gününde beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını attılar.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tanol’un açılış konuşmasıyla başlayan törene akademisyenler, öğrenciler ve çocuklarının heyecanını paylaşmak için gelen çok sayıda aile katıldı.

Dekan Prof. Dr. Mehmet Tanol konuşmasına “Bugün burada öğrencilerimizin büyük bir istekle mesleklerine adım attıklarını göreceğiz.” diyerek başladı; dil, din, ırk ve sosyal sınıf farkı gözetmeksizin mesleklerini yapmaya hazır olan öğrencilerine, doğruluk ve insan sevgisinden ayrılmamalarını tavsiye etti.

Ailelere de seslenen Tanol, Altınbaş Üniversitesi akademisyenleri olarak bu önlükler gibi bembeyaz olarak bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı, vatana millete hayırlı, bilimsel ilkeler çerçevesinde yetiştireceğimize inanın.” diyerek öğrencilerine başarılar diledi.

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, öğrencilerin mesleki günlerinin artık başladığını belirterek önlerinde pek çok seçenek olduğunu hatırlattı. Erhan, “Aranızda eczane açacaklar kadar Türkiye’de ve dünyada bilimsel alanda görev yapacak, ilaç ve kozmetik sektörüne girecek olanlarınız da olacaktır. Akademik alanda da çalışmalarınıza devam edebilirsiniz ama ailelerinizin desteği hep sizinle olacak.” diye konuştu.

İnsanları daha sağlıklı yaşatabilmek için eczacılara önemli görev düştüğünü belirten Erhan, “İnsana dokunuyorsunuz. Çocuğunu ya da annesini, babasını iyileştiriyorsunuz. Öğrencilerimizi, kutsal bir mesleğe kazandırdıkları için sizlere ve akademisyenlerimize teşekkür ediyoruz.” diyerek duygularını paylaştı.

Erhan, Türkiye’nin dört bir yanına yayılan mezunlarının Altınbaş Üniversitesi logolu diplomalarını eczanelerine asmalarından büyük gurur duyduğunu ifade etti ve “Uluslararası bir üniversite olma özelliğimiz nedeniyle mezunlarımız dünyanın da pek çok yerinde diplomalarını gururla taşıyorlar.” dedi.

Akademik başarı kadar duyarlı, sosyal sorumluluk sahibi birey olmanın da önemine değinen Erhan, “Fakültemiz 9 yıldız eğitimi ile girişimcilikten, sosyal sorumluluğa kadar öğrencilerimizin başarılı birer insan olmaları için gerekli donanımı sağlıyor. Bir yabancı dili de çok iyi konuşarak mezun oluyorlar.” diye konuştu.

Üniversite sınavında derece yaparak, barajları aşarak gelen öğrencilerin emeklerinin de takdir edilmesi gerektiğini söyleyen Erhan, “Etkinliklerde dereceye giriyor, yarışmalarda birincilikler alıyorlar. Sizler de aileleri olarak daha ilkokul günlerinden çocuklarınızın hayatta başarılı olabilmeleri için Türkiye’ye ve dünyaya faydalı bireyler olabilmeleri için pek çok fedakarlıkta bulundunuz. Birbirinden değerli, pırlanta gibi gençlerimiz bugün önlüklerini giyecekler. Zaman göz açıp kapayana kadar geçiyor. 4 yıl sonra da mezuniyetlerinde bir arada olacağız, keplerini havaya attıklarını göreceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Tören, öğrencilerin beyaz önlüklerini giymelerinin ardından geride duygu yüklü anılar bırakarak sona erdi.