Köln Üniversitesinden Prof. Dr. Ogorek Üniversitemizdeydi

Kamu, idare ve Anayasa hukuku ana bilim dallarında çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Markus Ogorek, Altınbaş Üniversitesi Türk-Alman Hukuk Lisans Programı öğrencileriyle bir araya geldi; idare hukuku dersine girdi.

10. yılını kutlayan Altınbaş Üniversitesi Çift Diplomalı Türk-Alman Hukuk Lisans Programı’nın geçtiğimiz hafta Köln Üniversitesinden önemli bir konuğu vardı. Kamu Hukuku, İdare Hukuku ve Anayasa Hukuku ana bilim dallarında çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Markus Ogorek, Çift Diplomalı Türk-Alman Hukuk Lisans Programı öğrencilerimizle bir araya geldi. İdare Hukuku derslerine giren Prof. Dr. Markus Ogorek, Türkiye ve Almanya’daki güncel konular hakkında bilgi verdi.

Çift Diplomalı Türk-Alman Hukuk Lisans Programı’nın davetlisi olarak Üniversitemizde bulunan Prof. Dr. Markus Ogorek, Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kâmil Yıldırım, Çift Diplomalı Hukuk Lisans Programı Direktör Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ayşegül Altınbaş, Anayasa Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Sevtap Yokuş’un da aralarında bulunduğu bir heyet ile birlikte Üniversitemizin üst yönetimini de ziyaret etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Argun Karacabey’in kabul ettiği heyet, 10. yılını geride bırakan programın başarılarına değinerek, iki ülke arasındaki ilişkilerde de önemli bir iş birliği sağladığını kaydetti.

Prof. Dr. Markus Ogorek, Türkiye’deki programının son durağında ise Özel Alman Lisesi’ni ziyaret etti. Almanya’da Hukuk Eğitimi hakkında öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, Çift Diplomalı Lisans Programının sağladığı imkanlar hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Markus Ogorek, Çift Diplomalı Türk-Alman Hukuk Lisans Programı öğrencileriyle bir araya geldiği derslerde “Erkler Ayrığı ve Hukuk Devleti” ana başlığı altında demokrasi-hukuk devleri geriliminden, yerel yönetimlerin tarihsel gelişimine kadar birçok konuda önemli hususlara değindi.

Ziyaret hakkında görüşlerini dile getiren Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Anayasa Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Sevtap Yokuş da Prof. Markus Ogorek’in, Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde verdiği derslerle aynı zamanda, Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi’yle yürütülen Çift Diploma Programının önemini, ayrıcalıklı yerini ve boyutlarını gözler önüne serdiğini ifade etti.

Almanya Hukuk Sistemini, karşılaştırılmalı olarak anlatan Ogorek’in, Çift Diploma Programının, iki fakülte arasındaki iş birliğinin ötesinde, iki ülke arasındaki köprülere destek olduğunu hatırlattı. Sevtap Yokuş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Prof. Ogerek Alman Lisesi’ndeki sunumunda, Altınbaş-Köln Üniversitesi ortak programıyla, iki ülkeyle bağı olan öğrencilere sunulan fırsatları mükemmel bir şekilde aktardı. Prof. Ogerek ile sohbetler, yepyeni imkânlar alanında, üzerine tartışmaların süreceği, yaratıcı fikirleri geliştirdi. Prof. Ogorek, hukukun temel ilkelerini, hukukla örülü demokrasi idealini, kaynağından ve tarihi birikimden süzerek, rafine bir şekilde sunmuş oldu. Sadece lisans düzeyindeki öğrencilerin değil, izleyen herkes için ufuk açıcı oldu.”