30 Üniversite Kariyer Günlerinde Buluştu

Altınbaş Üniversitesi, bu sene 7.si düzenlenen “Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri”nde aday öğrencilerle bir araya geldi. Etkinlikte, uzman rehber öğretmen ve akademisyenler kariyer planlama konusunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Altınbaş Üniversitesi, Kâğıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı Kâğıthane Osmanlı Arşivi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri’ne katıldı.

22 liseden 4500’e yakın 12. sınıf öğrencisinin ziyaret ettiği Kariyer Günleri’ne 30 Devlet ve Vakıf Üniversitesi katılım gösterdi. 27-28 Şubat tarihlerinde bu sene 7.si düzenlenen etkinlikte, alanında uzman akademisyenler bilgi ve deneyimlerini paylaştı; öğrencilerin kariyer planlaması yaparken dikkat edecekleri konular hakkında bilgi verdi.

Altınbaş Üniversitesi’nin standı, üniversite adayı öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Öğrencilerin en çok merak ettikleri konu ise; Üniversite tarafından sağlanan Inspire Future Bursu oldu.

Stantta öğrencilerle bir araya gelen Altınbaş Üniversitesi Öğrenci Dekanı Dr. Duygu Kotan Türkden, Kariyer Günleri’nin amacının aday öğrenci ve üniversiteleri buluşturmak olduğunu söyledi; “Öğrenciler birçok farklı mesleği aynı anda deneyimleyebiliyorlar ve hangileri onlara uygunsa ona yönelebiliyorlar.” diye konuştu.

Altınbaş Üniversitesi Öğrenci Dekanı Dr. Duygu Kotan, “Altınbaş Üniversitesi için bu günlerin bir başka önemi de buradan burs başvurusu alıyoruz. Bizimle ilerlemek isteyen öğrencilere burs imkânı sağlıyoruz.” dedi.

Altınbaş Üniversitesi’nin Inspire Future Bursu hakkında bilgi veren Öğrenci Dekanı Dr. Kotan, bursun farklı yönlerini şöyle anlattı:

“Altınbaş Üniversitesi olarak üniversite adaylarına ‘Sizin sadece akademik başarınız önemli değil, siz gelin yeteneklerinizi anlatın. Biz o yetenekleriniz ile ilgili size burs imkanı sağlayalım’ diyoruz. Başarı kavramının tanımı Üniversitemiz için farklı. Sadece akademik başarıdan bahsetmiyoruz.”

Kotan, hedefler ve eğitime bakışın önemine de değinerek, “Hayaller ve geleceğe dair hedeflerinle burs alabilmek önemli bir fırsat. Üniversitemiz mutlaka profesyonel bir yetenek aramıyor ama gayretlere değer veriyor. Bir çabanız var, örneğin müzik ile ilgilisiniz, bize gelin ve hayallerinizi, hedeflerinizi anlatın. Biz de size bu doğrultuda burs imkanı sağlayalım.” değerlendirmelerini yaptı.