Altınbaş Üniversitesi 9. Yıllık Değerlendirme Toplantısı

Altınbaş Üniversitesi 9. Yıllık Değerlendirme Toplantısı’nda; sürdürülebilirlik, dayanıklılık ve eğitim başlıkları ele alındı. Toplantıda, Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş, eğitimin en önemli marka olduğuna değindi.

Bu sene dokuzuncusu gerçekleştirilen Yıllık Değerlendirme Toplantısı’nda Üniversitemizin üst yönetimi, akademik ve idari kadroları bir araya geldi. Araştırma Projelerinin önemi üzerinde durulan toplantının ana gündemi, sürdürülebilirlik, dayanıklılık ve eğitimdi.

Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş açılış konuşmasında eğitimin en önemli marka olduğuna değinerek, bir insanın hayatı boyunca bu markanın etiketini üzerinde taşıyacağını dile getirdi. Yıllık değerlendirme toplantılarının gelecekte alınacak aksiyonların belirlenmesi açısından önemli olduğuna işaret eden Ali Altınbaş, “Dünyada ve ülkemizde meydana gelen dalgalanmalara hazır olmak için özveriyle çalışmaya devam etmeliyiz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan, bu yıl üniversite stratejine “Sürdürülebilirlik ve Dayanıklılık” başlıklarını eklediklerini dile getirerek, “Kurumların sürdürülebilirliği için öngörülen kadar öngörülemeyen şartlara da hazırlıklı olmaları önemli. Sürdürülebilirlik konusuna sadece Avrupa Birliği'nin Yeşil Mutabakatı ve çevre ile ilgili olarak yaklaşmıyoruz. Asıl önemli olan eğitimde sürdürülebilirlik. Öğrenci memnuniyetinin sürdürülebilirliği, üniversitenin finansal sürdürülebilirliği, akademik ve idari personelin buradaki sürdürülebilirliği, araştırma kalitesinde sürdürülebilirlik gibi pek çok alt başlığı düşünüyoruz ve ele alıyoruz.” diye konuştu.

Geçmiş yıllardaki toplantılarda dijitalleşme konusunda alınan adımlarla bugün üniversite olarak kendi kampüs otomasyon sistemini kuran, kendi teknolojisini üreten ve dış kurumların da faydasına sunabilen bir yüksek öğretim kurumu haline gelindiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Erhan, “EWI adını verdiğimiz sistemle bugün 14.000 öğrenci tek bir sorun yaşamadan kaydedilebildi. “Yurtdışına bir fuara gittiğimizde bugün artık sadece uluslararası öğrenci tanıtımı için gitmiyoruz. Teknolojik ürünlerimizin de yurt dışına pazarlamasını yapabileceğiz.” değerlendirmelerini yaptı.

Toplantıda UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Üyesi Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Türkiye Koordinatörü Bahar Özay sunum yaptı. Özay sunumunda, “21. yüzyılın belirsizlikleri ve çoklu krizleri ile mücadeleye yönelik küresel iş birliğinin en önemli örnekleri olarak 2015 yılında ortaya çıkan BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Paris Anlaşması hedeflerinin gerçekleştirilmesinde eğitimin anahtar rolü var.” dedi.

Özay, “Dünyada ve ülkemizde meydan gelen belirsizliklere ve risklere karşı çocuklarımızın ve gençlerimizin dirençliliklerini artıracak, sosyal ve duygusal beceriler kazandıracak bir eğitime ihtiyaç var. Bu noktada üniversitelere büyük bir görev düşüyor.” diye konuştu.