Researcher’s Diary

Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen Researcher’s Diary etkinliği Dışişleri Bakanlığı Proje Uygulama Daire Başkanı Hakan Atik’in katılımıyla gerçekleşti.

Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi çalışanlarının araştırma ve öğretim alanında bilgi ve deneyimlerini paylaştıkları Researcher’s Diary etkinliğine, ilk kez fakülte dışından bir konuşmacı davet edildi. İlki 27 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen etkinlik serisinde farklı alanlardan, disiplinlerden araştırma deneyimleri paylaşılıyor.  Seminer, araştırmacıların günlük çalışmalarına, geleceğe ışık tutuyor.

Dışişleri Bakanlığı Proje Uygulama Daire Başkanı Hakan Atik’in konuk olduğu ve İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Özsoy’un moderatörlüğünü yaptığı toplantının bu ayki konusu “Akademisyenler için AB Proje Olanakları” idi.

Hakan Atik konuşmasında, akademisyen ve idari çalışanların Avrupa Birliği projelerinden nasıl yararlanabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Mali iş birliği kapsamında Türkiye’ye sağlanan Avrupa Birliği fonları hakkında bilgi veren Atik, “Bu kapsamda en çok bilinen Jean Monnet Bursu programıdır. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde ihtiyaç duyduğu AB kazanımları konusunda bilgi sahibi personel sayısını artırmayı amaçlayan bu burs, yaklaşık 30 yıldır konuyla ilgili “Amiral Gemi” olarak karşımızdadır.” dedi.

Üniversitelerin yararlanabileceği bir diğer program olan İstihdam Eğitim ve Sosyal Politika Programına da değinen Hakan Atik, “Programın tüm çalışmaları Sosyal ve Güvenlik Bakanlığınca yürütülmektedir. Bu program ile eğitim, projelendirme ve istihdam ve sosyal politika destekleri alınabilmektedir.” dedi.

Daha önce bu program kapsamında yürütülen Yenilenebilir Gençlik Enerjisi Projesi’ne (Re-You) de değinen Atik, proje için harcanan toplam bütçenin 7.500.000 Euro olduğu bilgisini verdi. Atik, Erasmus + Programıyla kapsamında gerçekleşen örnek projeleri de fikir vermesi için katılımcılarla paylaştı.

Altınbaş Üniversitesi’nden akademisyenlerin ve idari çalışanların katıldığı toplantıda konuşan Prof. Dr. Zeynep Özsoy da “Bu vesileyle daha önce yapılmış örnekleri görmek ufkumuzu açtı. Bu örneklerden ilham alarak yeni projeler üretmek, bunları Avrupa Projesine evirmek Üniversitemiz adına önemli bir adım olacaktır.” değerlendirmesini yaptı.

Seminer serisinin tüm etkinliklerine Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi “au_isletmefakultesi” isimli Instagram hesabından ulaşabilirsiniz.