Altınbaş Üniversitesi’ne “Hizmet” Ödülü

Altınbaş Üniversitesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi Hizmet İhracatçıları Birliği’nce Eğitim Hizmetleri alanında 3.’lük ödülüne layık görüldü.

​Altınbaş Üniversitesi ihracat hizmet sektörü eğitim alanında Türkiye'ye katkıları nedeniyle üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Düzenlenen ödül törenine Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş, Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan ve Genel Sekreter Şenay Gümüş katıldı. Törende Altınbaş Üniversitesi'nin ödülü Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş'a takdim edildi.

Törende yaptığı konuşmada Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dünyada yaşanan ticari durgunluğa dikkat çekti, “Ülkemiz için hizmet ihracatı son derece önemli. Sağlıktan eğitime, turizmden yazılıma birçok alanda önemli gelişmeler kat ediyoruz. Ülkemizde 300 bin uluslararası öğrenci var, bu öğrenciler bizler için birer gönül, ticaret, dostluk, kültür elçisidir" diye konuştu.

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, eğitimin artık en önemli ihracat kalemlerinden biri olduğunu belirterek, “Üniversitelerimizdeki uluslararası öğrencilerin varlığı, sadece ekonomik ve stratejik açıdan değil, ülkemizin tanıtımı açısından da büyük fırsatlar yaratıyor. Hizmet İhracatçıları Birliği'nin (HİB) kurumları teşvik etmek için verdiği ödüle Altınbaş Üniversitesi olarak 6. kez layık görülmekten mutluyuz" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan, yaklaşık 300.000 uluslararası öğrencinin Türk üniversitelerinde eğitim gördüğünün altını çizerek, “Bu öğrenciler, dört yıl misafirimiz oluyor, sonrasında da ömür boyu dostumuz kalıyorlar. Türkiye'nin dünyadaki yumuşak gücü haline geliyorlar" dedi.

OECD rakamlarına göre dünyadaki uluslararası öğrencilerin eğitim için harcadıkları kaynağın 100 milyar doların üzerinde olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çağrı Erhan, “Türkiye'nin bundan aldığı pay ise 2 milyar dolar. Türkiye 2030'a kadar uluslararası öğrencilerin sayısını 500 bine çıkartmayı, uluslararası eğitim hizmetlerinden elde edilen ihracat rakamını da 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor" diye konuştu.

Prof. Dr. Çağrı Erhan, “Bugün Üniversitemizde 13.500 öğrencimiz var. Altınbaş Üniversitesi'nin bir özelliği, Türkiye de 204 üniversite arasında toplam öğrenci yoğunluğuna göre en fazla uluslararası öğrencinin olduğu üniversite olmasıdır. Şu an 6000'den fazla öğrencimiz yani toplam öğrencimizin yaklaşık %50'sine yakını, 103 farklı ülkeden uluslararası öğrencilerdir" açıklamasını yaptı.

Türk üniversitelerinin tercih edilme sebeplerine de değinen Erhan, “Türkiye coğrafi olarak çok avantajlı. Türk Hava Yolları ile Afrika, Avrupa ve Asya'da yaklaşık 100 ülkeye üç saatte seyahat edebiliyor. Türk üniversitelerinin mühendislik, tıp ve sosyal bilimlerde başarı grafiği yüksek. Uluslararası değerlendirme sıralamalarına baktığınızda pek çok Türk üniversitesinin ilk 1000'de yer aldığı görülebilir. Aynı zamanda Türkiye, Bologna eğitim sistemine üye. Bu da diplomanızın ister lisans ister yüksek lisans düzeyinde olsun, Avrupa ve Amerika'da geçerli olduğu anlamına gelir. Akademik çalışmalarda daha da ileri gitmek isterseniz yine Amerika veya Avrupa üniversitelerinde doktora başvurusunda bulunabilirsiniz" diye konuştu.​