Sanat ve Tasarım Söyleşileri başladı

Prof. Dr. Nurcan Perdahcı moderatörlüğünde gerçekleşen Sanat ve Tasarım söyleşilerinin ilki 19 Ekim Perşembe günü Altınbaş Üniversitesi Gayrettepe yerleşkesinde yapıldı.

​Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri Öğretim Elemanları Sergisi 2023" sürecinde; Prof. Dr. Nurcan Perdahcı moderatörlüğünde gerçekleşen öyleşilerin ilki Prof. Dr. Tülin Onat ve Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'ın katılımı ile yapıldı.

Prof. Dr. ONAT, 1987'de Hasan Yelmen'le birlikte Derimod Kültür Merkezi'ni kurdu ve birçok serginin tasarımını üstlendi. Plastik sanatlar adına o günlerde Türkiye için çok önemli çalışmalar yaptı. İlk kez sanatçıların sergileriyle birlikte kitap ve kataloglarını hazırladı. Birçok Retrospektif sergiler düzenledi. Aralarında 1977 II. DYO Sergisi Onur Ödülü, 1988 Devlet Resim Heykel Sergisi Ödülü, 1989 Günümüz Sanatçıları, İstanbul gibi pek çok ödülü bulunan sanatçının eserleri, yurt içinde ve yurt dışında, pek çok özel koleksiyonda ve müzelerde yer almaktadır.

Prof. Dr. Hüsamettin KOÇAN, UNESCO'ya bağlı bir kuruluş olan Uluslararası Sanat Derneği'nin (AIAP) Türkiye ayağının kurulmasında rol oynadı. 1990-1995 yılları arasında bu dernekte yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Baksı Müzesi ve İstanbul Sanat Fuarlarının kurucusu olan sanatçı; Almanya, Avusturya, Belçika, Güney Kore, İngiltere, İspanya, İtalya, Japonya, Portekiz ve Polonya gibi ülkelerde onlarca çalışma ve araştırma projesi yürüttü. 2014 yılında TBMM Onur Ödülü'ne değer görüldü. Sanatçının eserleri günümüzde yurt içinde ve yurt dışında, pek çok özel koleksiyonlarda ve müzelerde yer almaktadır.

Baksı Müzesi, Avrupa Parlamenterler Meclisi himayesinde verilen “2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü"nü, 8 Nisan Salı günü Strazburg, Palais Rohan'da almış olup  ödülün simgesi olan Joan Miro'nun Güzel Göğüslü Kadın isimli bronz heykelciği 1 yıl boyunca Müze'de sergilenmiştir.​