Çocukların Yaşama Tutunması Bir Bağış Kadar Yakın

Altınbaş Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ameliyathane Hizmetleri Bölümü öğrencileri, sosyal sorumluluk alanında önemli bir kampanyaya imza attı. Kampanyada elde edilen gelir LÖSEV’e bağışlandı.

​Lösemi diğer adıyla kan kanseri, kemik iliği ve lenfatik dokularda bulunan akyuvar denilen beyaz kan hücrelerinin anormal şekilde çoğalması ile oluşan bir kanser türü. Her yaştan bireyi etkilediği gibi çocuklarda da sıklıkla görülebiliyor.

Lösemili çocukların tedavisi için faaliyet gösteren en önemli kurumların başında ise LÖSEV geliyor. LÖSEV'in katkılarıyla konuyla ilgili farkındalık yaratmak için her yıl pek çok kampanya ve etkinlik düzenleniyor.

Altınbaş Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ameliyathane Hizmetleri Bölümü öğrencileri de önemli bir bağış etkinliğinde yerlerini aldı. Kendisi de bir LÖSEV gönüllüsü olan Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İpek Ada Alver'in öncülüğünde öğrenciler, 18-19-20 Aralık tarihlerinde kurdukları stantta, LSV Dükkân ürünlerini sattı ve satışından elde edilen geliri LÖSEV'e bağışladı.

Toplum bilinci ve dayanışma halinde bağış yapmanın önemini vurgulayan İpek Ada Alver, “Her sene yaptığımız gibi LSV Dükkân ürünlerinin satışa sunulduğu stantta bulunan ürünlerle öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve idari kadroda görev yapan personelimiz hem sevdiklerine hediyeler alıyor hem de akademik ajanda, duvar ve masa takvimi gibi eğitim hayatındaki gerekli ihtiyaçlarını da bu stanttan karşılıyorlar. LÖSEV etkinliğinde amacımız her bireyin bağış yapabileceği bütçe miktarı kısıtlı olsa da dayanışma halinde bağış yapmaya ve daha fazla lösemili çocuğun tedavisine destek olmaya teşvik etmek." diye konuştu.

Üniversitelerde düzenlenen bu tip etkinliklerde öğrencilere Lösemi ve LÖSEV hakkında bilgi verildiğini anlatan Dr. İpek Ada Alver, “Öğrenciler böylelikle daha fazla etkileşime girerek sosyalleşiyor bir yandan da gönüllülerin yaptıkları yiyeceklerle birlikte eğlenceli vakit geçirme imkânı bulabiliyorlar." dedi.

Dr. İpek Ada Alver, bu sayede öğrencilerde yardımlaşma bilincinin geliştiğini ve bağış kampanyalarının önemi hakkında da bilgilenmiş olduklarını anlattı. İpek Ada Alver, “Sosyalleşirken bilinçleniyorlar da. Bu da hem öğrenciler hem de bağış yapılan bireyler açısından karşılıklı fayda sağlıyor. Bir çocuğun bile hayatına dokunup yaşama kazandırabildiysek ne mutlu bağış yapanlara." ifadelerini kullandı.

Toplumdaki her bireyin kolaylıkla LÖSEV gönüllüsü olarak bağış yapabileceğini ve bağış kampanyaları gerçekleştirerek, bu etkinlikte olduğu gibi, destek olabileceğini belirten Ada Alver, “Altınbaş Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak sadece Lösev etkinliği değil aynı zamanda öğrencilerimizle birlikte sokak hayvanları beslenme ve barınma olanakları, kadına şiddetle mücadele, afet bölgesindeki bireylere yardım gibi çeşitli pek çok sosyal gönüllülük projesinde de öğrencilerimizle birlikte mümkün olduğunca yer almaya çalışıyoruz." diyerek toplu yardımlaşma bilincinin ve bağışın önemine dikkat çekti.​