Altınbaş Üniversitesi’ne ikinci ISO belgesi

Altınbaş Üniversitesi, uluslararası kabul gören Kalite Yönetim Sistemi belgesinin ardından, ISO İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi de aldı.

Son bir yıl içinde ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Standardı belgesi için yürütülen çalışmalar sonuç getirdi. Altınbaş Üniversitesi NİSSERT Uluslararası Sertifikasyon ve Denetim Hizmetleri Belgelendirme kuruluşu tarafından yapılan denetimler sonucunda uluslararası kabul gören ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı belgesi almaya hak kazandı.

Belge alınmasındaki ana hedefi, Altınbaş Üniversitesi yerleşkelerinde iş kazaları, meslek hastalıkları ve yaralanmaları henüz oluşmadan önlemek üzere gerekli tedbirleri alarak çalışanlar ve öğrenciler için sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamının sağlanması oluşturdu.

Bu amaçla önce, güvenli çalışma ortamı ve iş kazalarının önlenmesi için yürürlükte olan tüm yasal düzenlemelere uyum sağlayacak şekilde iş sağlığı ve güvenliği politika ve taahhütleri belirlendi. Ardından yasa ve yönetmeliklere uygun olarak uluslararası kuruluşun standartlarının Üniversite yerleşkelerinde hayata geçirilmesi için düzenlemeler gerçekleştirildi, eğitimler yapıldı.

Çalışmalar neticesinde, Altınbaş Üniversitesi’nin tüm yerleşkeleri iş sağlığı ve güvenliği sistemi ISO tarafından belirlenen standartlara uyumlu hale getirildi.

Sistem, kurallar gereği, her yıl en az bir defa gözetim denetimleri ile ilgili kuruluş tarafından denetlenecek.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO 45001), Altınbaş Üniversitesi’nin daha önce aldığı Kalite Yönetim Sistemi (ISO 9001) ile uyumlu, sistematik ve sürdürülebilir bir nitelik içermektedir.