Türk-Alman Hukuk Lisans Programı 10. Yılında

Altınbaş Üniversitesi’ne alanında öncü olmasıyla gurur yaşatan Hukuk Fakültesi Çift Diplomalı Türk-Alman Hukuk Lisans Programı 7. dönem mezunlarını verdi.

Öğrencilerinin ilk iki yılını Köln Üniversitesi'nde, son iki yılını da Altınbaş Üniversitesi'nde eğitim alarak çift diploma ile mezun olduğu Türk Alman Hukuk Lisans Programı eğitime başlamasının 10. yılını çeşitli etkinliklerle kutluyor.

10. yıl etkinlikleri kapsamında Altınbaş Üniversitesi'nde Hukuk ve Sürdürülebilirlik Sempozyumu düzenlendi. Almanya'dan ve Türkiye'den alanlarında yetkin isimlerin katıldığı sempozyum öncesinde, Köln Üniversitesi Program Direktörü Prof. Dr. Heinz-Peter Mansel'e fahri doktora beratı takdim edildi.

Mezunlarına uluslararası kariyer fırsatı veren programın Köln Üniversitesi Direktörü Prof. Dr. Mansel, fahri doktora unvanından çok mutlu ve onurlu olduğunu belirterek, “Çift diplomalı hukuk programının önemini son 10 yılda görmüş olduk. 12 yıl önce hazırlıklarına başladığımız program 10 yıldır eğitim veriyor. Bugün 7. mezunlarımızı veriyoruz. Mezunlarımızın iş dünyasında çok önemli yerlerde yer aldıklarını görmek, bizleri son derece memnun ve mutlu ediyor. Ayrıca zamanında Mustafa Kemal Atatürk de Almanya'nın karanlık dönemlerinde Alman bilim insanlarına ışık tutmuştu. Bunun da altını çizerek yapmış olduğumuz iş birliğinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Prof. Dr. Mansel, çift diploma programının mezunlar için çok verimli olduğuna dikkat çekti ve “Köln Üniversitesi olarak çift diplomalı alanda tecrübeliyiz. Altınbaş ile yaptığımız diploma iş birliğinin yanı sıra Fransa, İtalya, İngiltere ile de hukuk alanında çift diploma programımız var. Bu tarz çift diplomalı programlardan mezun olanlar iş dünyasında çok iyi yerlere gelmekte. Altınbaş ve Köln iş birliği, hukuk alanında ilk çift diplomalı hukuk lisans programıydı. Arkadan gelenlerin bizim modelimizi örnek almaları doğru yolda olduğumuzun bir göstergesidir" değerlendirmelerini yaptı.

Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş da iş birliğinin iki üniversite için de akademik anlamda başarı sağladığına vurgu yaparak, “Eğitimimizi ve yaptığımız işi, her geçen gün daha kaliteli ve seviyeli bir şekle nasıl getiririz diye tüm çalışanlarımızla birlikte emek harcıyoruz. Bugün de her iki üniversitenin hukuk fakültelerinin yaptığı iş birliği sonucu çift diploma programının hayata geçirilmesi sonucunda ne kadar başarılı olduğumuzu, bu programdan mezun olan arkadaşlarımızın çok kısa zamanda ciddi yerlere geldiğini gözlemlemek bize gururların en büyüğünü yaşatıyor. Bu programı 10 yıldır sürdüren herkese teşekkür ederiz. Buna benzer programlar daha çok devam edecek. Tabi ki üretim ve tüm iş kategorileri çok önemli fakat en önemlisi hukuktur. Hukuk işlemeyen bir ülkede üretimin olması mümkün değildir" diye konuştu.

Programın Altınbaş Üniversitesi Direktörü Ayşegül Altınbaş ise yapılan iş birliğinde Prof. Dr. Mansel'in katkılarının çok önemli olduğuna değinerek, “İş birliğimizin devamı ve başarısı, tabi ki Köln Üniversitesi'nin ve Sayın Prof. Dr. Heinz-Peter Mansel'in büyük çabalarıyla gerçekleşti. Bunun için de kendisine çok müteşekkiriz" dedi.

Türkiye-Almanya kültürel ve ticari iş birliklerinin geliştiği günümüzde nitelikli hukukçulara da ihtiyacın her gün arttığını vurgulayan Ayşegül Altınbaş, bu sene de en yüksek puandan öğrenci alan devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 9. olarak başarılı bir grafik sergileyen Çift Diplomalı Hukuk Lisans Programı'na her geçen yıl talebin arttığına dikkat çekti.

Ayşegül Altınbaş, Almanya, Avusturya ve İsviçre hukuk büroları ile yapılan anlaşmalar sayesinde öğrencilerin kolayca staj, mezunlarınsa iş imkanına sahip olduklarını belirterek, “Program mezunları, Türkçe ve Almanca Hukuk eğitiminin yanında İngilizce hukuk eğitimi (Certificate United States`Law) de alıp yalnızca Türkiye ve Almanya'da değil, tüm Avrupa Birliği ülkelerinde yaşama ve çalışma şansına da sahip olabiliyorlar" diye konuştu.

Etkinlikte lisans programının 2022-2023 mezunlarına diplomaları da verildi.​