Çocuk Diş Hekimliğinde Güncel Yaklaşımlar

Altınbaş Üniversitesi’nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Çocuk Diş Hekimliğinde Güncel Yaklaşımlar sempozyumu gerçekleştirildi.

Altınbaş Üniversitesi'nin Cumhuriyetimizin 100. Yılına Armağan 100 Etkinlik Projesi kapsamında gerçekleşen Çocuk Diş Hekimliğinde Güncel Yaklaşımlar sempozyumuna Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Senem Selvi Kuvvetli ve İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Pedodonti Anabilim Dalı Öğretim üyeleri Prof. Dr. Elif Bahar Tuna İnce ve Doç. Dr. Mine Koruyucu konuşmacı olarak katıldı.

Altınbaş Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen sempozyum, Altınbaş Üniversitesi Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Seymen'in açılış konuşmasıyla başladı.

Konuşmacılardan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Pedodonti Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Elif Bahar Tuna İnce, son dönemde tüm tıp branşlarında olduğu gibi diş hekimliği alanında da öne çıkan minimal invaziv klinik yaklaşımlar hakkında bilgi verdi.

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Senem Selvi Kuvvetli de süt dişlerinde uygulanacak pulpa tedavilerine değindi. Kuvvetli, “Tanı, tedavi planlaması ve başarı kriterleri hastanın yaşına, fiziksel ve psikolojik gelişim durumuna, genel durumuna, dişlenmenin hangi aşamasında olduğuna göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle bu faktörlerin her zaman hastanın özelinde ve dişlenmenin özellikleri bağlamında değerlendirilmesi gerekir" diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Pedodonti Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Mine Koruyucu ise çocuk diş hekimliğinde orofasiyel ağrının ve enfeksiyonların tedavisinde ilaç kullanımının sıklıkla gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, “Bununla birlikte viral hastalıklar nedeni ile oluşan ağız içi lezyonlarda antivirallerin ve antifungallerin kullanımı sınırlı endikasyonlar ile söz konusu. Çocuk hastada ilaç kullanımı yetişkinlere göre ilaç emiliminin fazla olması ve anatomik farklılıklar nedeni ile dikkat edilmesi gereken bir husus" değerlendirmelerini yaptı.

İstanbul'daki üniversitelerden doktora ve uzmanlık, lisans öğrencileri, serbest çalışan pedodontisler ve Altınbaş Üniversitesi öğrencilerinin katılım sağladığı sempozyumun sonunda konuşmacılara Altınbaş Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Seymen plaket takdim etti.​

​​​​