Inspire Future Bursu Nedir?

Üniversite tercihlerinde öğrencilerin en önem verdiği kriterlerden biri burs olanakları. Altınbaş Üniversitesi Inspire Future Burs programı, adaylara yetkinlikleri, kariyer planları ve kişilik özellikleri ile %100'e varan burs imkânı sunuyor.

Üniversite tercihlerinde öğrencilerin en önem verdiği kriterlerden biri burs olanakları. Altınbaş Üniversitesi de burs imkanları bakımından en çok merak edilen üniversiteler arasında. 2021'den beri uygulanan AU Inspire Future Burs programı, adaylara yetkinlikleri, kariyer planları ve kişilik özellikleri ile %100'e varan burs kazanabilme imkânı sunuyor.

Altınbaş Üniversitesi Öğrenci Dekanı Dr. Duygu Kotan Türkden, tercihlerinde Altınbaş Üniversitesi'ne yer vermeyi planlayan lise son sınıf ya da mezun aday öğrencilere; tercih süreçleri öncesinde yetkinlikleri, kişilik özellikleri ve mesleki yönelimleri doğrultusunda burs imkânı sağladıklarını anlattı.

Dr. Duygu Türkden, geleceğin ilham veren adaylarını aradıklarını belirterek, akademik başarının günümüzde artık tek başına yeterli olmadığına işaret etti ve “Başvuran adaylardan yetkinliklerini, katıldıkları yarışmaları, projeleri, elde ettikleri dereceleri, kişilik özelliklerini, kariyer planlarını ve geleceğe dair hayallerini dinliyoruz. Yapılan değerlendirmeler sonucunda alacakları burs oranları belirlenen aday öğrencilerimiz, ÖSYM burslarına ek olarak %100' e varan burslardan yararlanabiliyor." değerlendirmelerini yaptı.

Dr. Duygu Kotan Türkden, öğrenim hayatı boyunca geçerli olacak, AU Inspire Future burs programının değerlendirme kriterleri hakkında da bilgi verdi:

“Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek tüm adaylar başvuru yapabilir. Adaylardan, başvuru formlarına ek olarak hedefleri ve kariyer planları ile varsa projelerini paylaşmalarını istiyoruz. Süreç, belgelerin kontrolü ve doğruluğu, akademisyenlerle mülakat ve üniversite mütevelli heyeti değerlendirmesiyle yapılacak nihai karar aşamalarından oluşuyor. Aday öğrencinin hakkında bilgi verebilecek bir referans öğretmen belirtmesi de isteniyor. Başvuru sonrası, müracaatı uygun bulunan öğrencilere bir kabul mektubu iletilecek. Burstan yararlanabilmek için adayların 2024 YKS'de ilgili sınavlara girmiş ve kabul mektubunda yer alan bölüm ve programlardan herhangi birine ilk 5 tercihinde yer verip yerleşmiş olmaları gerekiyor."

Altınbaş Üniversitesi Makine Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi Erol Demirbaş, ÖSYM Bursuna ek olarak %100 Inspire Future bursundan yararlanıyor. Erol Demirbaş da Inspire Future Bursu'na dair deneyimlerini anlattı.

Bursu kazanmasını çok yönlü bir insan olmasına bağlayan Erol Demirbaş, “Mekanik konulara yatkınım ve kariyerimi de makine mühendisi olarak şekillendiriyorum. Lisedeyken TÜBİTAK Efficiency Challange Elektrikli Araç Yarışlarında takım kaptanlığı yapmıştım. Teknofest Engelsiz Yaşam Teknolojileri kategorisinde yapay zekâ destekli görüntü işleme teknolojileri ile yaptığımız robot kol ile finale kaldık." dedi.

Bir yandan da müzik ve psikoloji ile ilgilendiğini kaydeden Erol, "Lisede de okulumuzun müzik grubunda hem çalan hem söyleyen hem de reji ve kareografi alanında sorumluluklar alan biriydim. Türkiye'de birçok üniversite öğrencisi yeteneklerine göre seçilmiyor. Öğrenciler ÖSYM ile aldıkları puanla değerlendiriliyor. Fakat bir insan puandan daha fazlası. Öğrenciye kendini kanıtlama, üniversiteye ise öğrenciyi seçebilme şansı verilmeli. Dünyada birçok üniversite bu sistemle yürüyor ve başarı oranları artıyor. Inspire Future ile tam olarak bunu sağlamış bulunmaktan ve şu an Altınbaş Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı EVA Team'de kariyerimin mutfağında yetişmekten çok mutluyum." diye konuştu.​​