Program Öğrenme Çıktıları

  1. Temel sosyoloji kuramlarını kullanır, karşılaştırmalı ve tarihsel bir perspektifle eleştirel düşünceyi uygular.
  2. Sosyolojik meseleleri çözümlemek amacıyla uygun yöntemlerle bilimsel araştırmalar tasarlar. Güncel bilgi ve teknolojiyi kullanarak sosyolojik değerlendirme raporları oluşturur.
  3. Toplumsal sorunlara eleştirel ve bilimsel bir yaklaşımla yaratıcı çözümler ve uygun sosyal politikalar geliştirir.
  4. Farklılık ve çeşitlilik konusunda farkındalık ve duyarlılık geliştirir.
  5. Etik kuralları uygular, aktif yurttaşlık ve sosyal sorumluluk bilinci inşa eder.
  6. Küresel dünyadaki ve uluslararası ortamdaki başlıca aktörleri, koşul ve dinamikleri özetler.
  7. Alanını ilişkilendiren konularda veri toplamak ve analiz etmek için gereken kaynakları seçip etkin şekilde kullanabilecek yöntem ve araçlardan faydalanır.
  8. Karmaşık ve hızla değişen küresel ortamdaki değişimlere uyum sağlar.
  9. Alanının sınırlarını şekillendiren ulusal ve uluslararası faaliyetlerle ilgili ulusal ve uluslararası hukuki çerçeveyi alanında yaptığı işle bağlantılandırır.
  10. Dünyayı, ülkesini, toplumunu ve kendisini yorumlar, etik problemler, sosyal haklar, değerler ve kendisine ve başkalarına yönelik sorumluluklar hakkında farkındalık gösterir.
  11. Yalnız kendi disiplinini değil diğer disiplinlerden de faydalanır, düşünme ve pratiği disiplinler arası bir yaklaşımla geliştirir.
  12. Eleştirel düşünür, bilimi ve teknolojideki gelişme ve yenilikleri değerlendirir, kişisel ve kurumsal girişimcilik becerisi gösterir, hayat boyu öğrenme yaklaşımı ile kendini geliştirir.
  13. Sözel, yazılı, grafik ve teknolojik yollarla görüşlerini paylaşır, bakış açısını İngilizce olarak akıcı biçimde açıklar.
  14. Bireysel ve takım sorumluluğu alır, bireysel olarak ve takım lideri veya üyesi olarak sorunları çözer.