2023-2024 Bahar Dönemi İleri Eczacılık Uygulamaları Seçmeli Havuzu Staj Başvuruları

Sevgili öğrencilerimiz,

2023-2024 akademik yılı bahar dönemi İleri Eczacılık Uygulamaları Seçmeli Havuzu stajlarına öğrencilerin 19.02.2024 tarihinde başlaması ve en geç 23.05.2024 tarihine kadar stajlarını bitirmiş olması gerekmektedir.

Her iki stajın başvuru belgelerinin asıllarının staj başlangıç tarihinden (19.02.2024) en az 10 gün önce okula, elden Dekan Asistanı RÜMEYSA YAVAŞ’a teslim edilmesi gerekmektedir.

Kargo ile gönderilecek belgeler ise staj başlangıç tarihinden en az 15 gün önce kargolanmalıdır. E-posta yoluyla yapılan başvurular KESİNLİKLE kabul edilmeyecektir.

Staj başlangıç ve bitiş tarihleri belirlenirken resmi tatillere denk gelen çalışma günleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Kargo yoluyla teslim edilecek belgeler kapalı bir zarf içinde üzerinde RÜMEYSA YAVAŞ’ın dikkatine yazılarak teslim edilmelidir.

Kargo veya posta için adres:

Altınbaş Üniversitesi Bakırköy Yerleşkesi Kartaltepe Mah. İncirli Cad. No:11 Bakırköy – İstanbul

Eczane Uygulamaları için staj yeri belirlemede dikkat edilecek hususlar:

• Bütün Stajyer öğrenciler okulun staj yönergesi hükümlerine uymak zorundadır.
  • Staj yapılacak eczanenin sorumlu eczacısı 5 yıllık serbest eczane eczacılığı tecrübesine sahip olmalıdır.
  • Staj yapılacak eczane SGK ile anlaşmalı olmak zorundadır.
  • Staj yapılacak eczanenin sorumlu eczacısının, stajyer ile akrabalığı olmaması gerekmektedir.
  • Staj yapılan eczane cumartesi günleri çalışmıyor ise stajyerler, staj tarihlerini belirlerken bu eksik günler kadar staj süresini uzatmalıdır.
  • Bitirme projesi için hocaların öğrenciyi okula çağırma inisiyatifi vardır. Bu sebeple öğrenci farklı bir şehirde staj yapacaksa proje hocası ile mutlaka anlaşmalıdır.
  • Bütün stajlarda devam ve kurum çalışma saatlerine uymak zorunludur.

Hastane Eczanesi Uygulamaları için staj yeri belirlemede dikkat edilecek hususlar:

• Bütün Stajyer öğrenciler okulun ve hastanenin staj yönergesi hükümlerine uymak zorundadır.
  • Her staj için ayrı evrak hazırlanmalıdır. Güncel belgeler ve staj defteri okulun web sitesinde mevcuttur.
  • Stajın yapılacak hastanenin en az 100 yatak kapasiteli olması ve en az bir eczacı tarafından yönetilen bir eczaneye sahip olması gerekir.
  • PHAR588 için 35 iş günü, PHAR598 için 25 iş günü (7+5 hafta) gerekmektedir.
  • Cumartesi ve tatil günlerini staja dahil edilemez. Tatile denk günler için kaybedilen gün sayısı kadar staj uzatılmalıdır.
  • Staj uygulaması eğitim öğretim faaliyetlerine katılmamak için bir mazeret olamaz.
  • Bütün stajlarda devam ve kurum çalışma saatlerine uymak zorunludur.
  • Hastanede staja başlamadan önce Temel İş Sağlığı ve Güvenliği (OHG) (Türkçe İSG) Eğitim Sertifikası almanız gerekmektedir.
  • PHAR588 ve PHAR598 seçmeli stajlar olduğu için, okul stajyere hastanelerde kotası sağlamaktan veya Temel İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Eğitim Sertifikası vermekten sorumlu değildir. Tüm süreç öğrencinin sorumluluğunuzdadır ve hastanelerin isteyebileceği gereksinimlerden okul sorumlu değildir.

Staj başvurusunda sunulacak belgeler;
  • Stajyer ve stajyeri kabul eden kurumun sorumlu eczacısı tarafından imzalanmış staj başvuru formu (Staj başlangıç ve bitiş tarihi belirtilmiş olarak). (3 adet) Link
  • Nüfus cüzdan fotokopisi. (1 adet)
  • Stajyerin stajını kendi istek ve rızasıyla ile yaptığına dair imzalı dilekçe. (1 adet) Link
  • Stajyer tarafından doldurulup imzalanmış sağlık yardım taahhütnamesi formu. (1 adet) Link
  • Ayrıca linkteki form doldurulmalı ve okula teslim edilmiş belgelerin PDF dosyaları formdaki ilgili alanlara yüklenmelidir.

Form linki: https://forms.office.com/r/D4jb2avuzi

Form QR kodu: