Etkili Liderlik Eğitimi

Altınbaş Üniversitesi Akademisyen ve Yöneticileri, “SLII Deneyim” Etkili Liderlik Eğitimininde bir araya geldi.

Altınbaş Üniversitesi akademisyen ve yöneticileri, dünyanın en prestiji eğitim platformlarından “Ken Blanchard” lisanslı SLII Deneyim Eğitimi’ne katılarak yöneticilik ve liderlik becerilerini geliştirdi. Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Eğitim Uzmanı Prof. Dr. Buket Neşe Aksu tarafından verilen eğitimde, katılımcılara yeni liderlik dilini öğrenmenin şifreleri anlatıldı.

En iyi lider, En Kötü Lider tanımlarının yapıldığı eğitimde temel amacın, başkalarının kendine yeterli olmasını sağlamak olduğu üzerinde duruldu. Prof. Dr. Neşe Buket Aksu, SLII eğitimine göre; bir liderin sahip olması gereken 3 temel becerinin “Hedef Belirleme, Teşhis Koyma ve Uyum Sağlama” olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Neşe Buket Aksu, hedef belirlemenin önemine değinerek yöneticilere 5 kademeli MAKET formülünü önerdi. Motive edici, açık, konuyla ilgili, erişilebilir ve takip edilebilir olarak açıkladığı bu formülle, ilerleme ve sonuçların ölçülebilir ve takip edilebilir olduğunu söyledi.

Teşhis aşamasında ise bir çalışanın yeterliliğinin ve bağlılığının doğru teşhis edilmesi gerektiğini kaydetti. Buna göre, çalışanın hedefe veya göreve özgü kanıtlanmış bilgi ve becerilerine ek olarak bunları aktarabilme becerisine de sahip olması önemli. Motivasyon ve özgüven ise bağlılığı etkileyen kavramlar.

Üçüncü beceri olan uyumda ise yöneticinin farklı liderlik stillerini rahatlıkla kullanabilmesi için esnek olması öneriliyor. Prof. Dr. Aksu, esnek liderlerin, yönlendirici ve destekleyici olmaları gerektiğini belirtti.