FICS 2024 Yarışmasına Davetlisiniz

Dünyanın en zorlu sorunlarından bazılarına yenilikçi çözümler sunan en parlak beyinler arasındaki küresel yarışmaya davetlisiniz. FICS 2024, 13 Haziran 2024’te Mahmutbey yerleşkesinde gerçekleştirecek. Online proje başvurusu için son gün 26 Mayıs 2024.

Her yıl aralarında Amerika, Birleşik Krallık, Azerbaycan gibi pek çok ülke üniversitelerinin katılımıyla düzenlenen Yenilikçi ve Yaratıcı Çözümler Bulma (FICS) 2024, bu yıl Altınbaş Üniversitesinde. FICS 2024 proje seçimi 13 Haziran 2024’te Mahmutbey yerleşkesinde gerçekleşecek. Yarışmanın finali ise Temmuz ayında Pakistan’da yapılacak.

FICS 2024 için online proje başvuruları için son tarihi ise 26 Mayıs 2024.

FICS, Altınbaş Üniversitenin paydaşı Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin (NUST) lisans ve lisansüstü öğrencilerini gerçek dünya sorunlarına odaklanarak teknoloji tabanlı çözümler tasarlamaya teşvik eden uluslararası bir girişimcilik programı olarak öne çıkıyor.

Dünyanın en zorlu sorunlarından bazılarına yenilikçi çözümler sunan en parlak beyinler arasındaki küresel bir yarışma niteliğindeki etkinlik, Birleşmiş Milletler’in 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda gerçekleştiriliyor.

Bu yıl Üniversitemizin ev sahipliğindeki etkinlik, Türkiye’deki öğrencilerin yaratıcılıklarını, problem çözme becerilerini ve yenilikçi çözümlerini uluslararası bir sahnede sergilemeleri için önemli bir platform görevi üstlenecek. Aynı zamanda öğrenciler etkinlikte, sektör uzmanlarıyla etkileşim kurma ve gelişmekte olan teknolojiler hakkında bilgi edinme fırsatına da sahip olacaklar.

Kültürler arası etkileşimi teşvik eden etkinlik, Türkiye'de canlı bir inovasyon ekosisteminin gelişmesine de katkı sağlayacak.