Asrın Felaketi Altınbaş Üniversitesi’nde Anıldı

Derin izler bırakan Asrın Felaketi’nin birinci yılında Altınbaş Üniversitesi’nde anma töreni düzenlendi. Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, o süreçte yaşananları anlattı, “Deprem anında ne yapacağını bilmek hayat kurtarır.” dedi.

Kahramanmaraş'ta geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem, Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi olarak kayıtlara geçti. 50 binden fazla can kaybının yaşandığı deprem, tüm ülke genelinde olduğu gibi Altınbaş Üniversitesi’nde de anıldı.

Anma töreninde, önce depremde yaşamını yitirenler için saygı duruşu yapıldı, ardından İstiklal Marşı okundu.

Tören, deprem felaketinde yaşamını yitiren Altınbaş Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Fatih Sultan Mehmet Aslan, Eczacılık Fakültesi’nden Büşra Aktemur, Psikoloji Bölümü’nden Simay Atlı ve İlk Yardım ve Acil Müdahale Bölümü’nden Ali Rıza Taştan’ın hatıralarının anıldığı duygusal anlara sahne oldu.

Törende konuşan Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, deprem sonrasında Üniversitenin yürüttüğü destek çalışmalarını, o süreçte yaşananları anlattı. “Bölgeye, depremzedelere yardım yapabilmenin en etkin ve hızlı yolunun doğrudan depremzedeye ulaşım olduğu düşüncesiyle, Üniversite bünyesinde Deprem Koordinasyon Ekibi kurduk” diyen Prof. Dr. Çağrı Erhan, hızla Üniversite Öğrenci Dekanlığı’nca Destek Zinciri Kampanyası’nın başlatıldığını söyledi.

Vatandaşların da katkılarıyla geniş katılımlı bir yardım kampanyası sürdürdüklerini dile getiren Prof. Dr. Erhan, “İstanbul’dan temin ettiğimiz gıda ve çocuk malzemelerini deprem bölgesinde bizzat kendi ekiplerimizle dağıttık. İhtiyaç sahibi öğrenci ve mezunlarımıza doğrudan ulaşmayı tercih ettik. Oluşturulan WhatsApp hattı ve tüm sosyal medya kanallarından iletişim kurarak, felaket döneminde depremzedelere daha sağlıklı yardım ulaştırmaya çalıştık. Bu süreçte emeği geçen, yardım ve desteğini esirgemeyen çalışanlarımıza ve kampanyaya destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” değerlendirmelerini yaptı.

Erhan, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu da vurgulayarak, “Deprem anında ne yapacağını bilmek hayat kurtarır. Evlerinizde, kurumlarınızda düzenli olarak deprem tatbikatları yapın. İlk Yardım ve Acil Müdahale eğitimleri alarak bu konudaki eksiklerinizi giderin.” tavsiyelerinde bulundu.