International Day

Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun artık gelenekselleşen International Day etkinliği bu yıl da 105 ülkeden yüzlerce öğrenciyi bir araya getirdi. Etkinlikte hedef, öğrencilerin farklı kültürleri tanıyarak İngilizcelerini pekiştirmeleri.

Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nda International Day etkinliği düzenlendi. Hazırlık sınıflarına devam eden ve 105 farklı ülkeden gelen yüzlerce öğrencinin birbiriyle kaynaştığı, farklı kültürleri tanıyarak İngilizcelerini pekiştirdikleri etkinlik adeta bir festival gerçekleşti. International Day'de geleneksel kıyafetler, yiyecekler öne çıktı: Şarkı, türkü, dans en önemlisi de keyifli sohbetler yaşandı.

Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Merve Selçuk, etkinliğin Altınbaş Üniversitesi'nin 100. yıl etkinlikleri kapsamında Yabancı Diller Yüksekokulu'nun üçüncü içerik ve ikinci etkinlik olduğunu belirterek, “International Day etkinliğine Türkçe, Almanca ve İngilizce hazırlık programlarından 47 sınıf ve 1948 öğrenci katıldı. Dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler ülkelerini, kültürlerini, danslarını, yerel kıyafetlerini, dillerini, yemeklerini ve ayırt edici diğer özelliklerini tanıttı." diye konuştu.

Merve Selçuk, öğrencilerin süreçte hem birbirleriyle etkileşime girerek iş birliği duygusunu deneyimlediklerini hem de yaratıcılık becerilerini geliştirdiklerini anlatarak, “Daha önce düzenlediğimiz konferansla uluslararasılaşma hedefimizin akademik dünya yönüne eğilmiştik, bu etkinlikle birlikte öğrencilerimizle bu hedefimize katkı sağladığımızı da düşünüyoruz." dedi.

Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Kevser Yılmaz, öğrencilerin küresel vatandaşlar olarak daha duyarlı ve anlayışlı bireyler olmalarına katkı sağladıklarını ifade ederek, “Hazırlık öğrencileri aldıkları eğitim kapsamında kendi ülkelerini anlatabilecek, tanıtabilecek dil becerisine erken haftalardan itibaren sahip oluyorlar." dedi.

Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Bölüm Başkanı Aybike Aşkın ise International Day etkinliğinin, öğrencilere bilgilerini paylaşma ve bir kitle önünde konuşma fırsatı sunması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Aybike Aşkın, “Etkinlik aynı zamanda, hazırlık eğitimlerinin amacına uygun olarak, öğrencilere içinde yaşadıkları dünyanın, kültürlerin farkında olmaları adına bir ülkeyi temsil etmek, başka kültürleri anlamak ve empati kurmak için bir şans verdi" dedi.

Altınbaş Üniversitesi öğrencileri de etkinliği değerlendirdi.

Libya'dan gelen Saba Alaeddin Mohamed Abuhafes, Türkiye'deki ilk yılında hazırlık sınıfında öğrenci. Abuhafes, gelecek sene Eczacılık Fakültesi'ne devam edecek. Kendisini çok şaşırtan ve ilginç bir gün yaşadığını dile getiren Saba, “Burada anılar biriktiriyoruz. Ülke olarak İrlanda'yı arkadaşlarımıza tanıttık ve hazırlık yaparken birçok şey öğrendik. Farklı ülkelerden ve kültürlerden gelen birçok çeşitli yiyeceği burada birlikte tadıyoruz. Birçok kültür ve bilgi öğreniyoruz." diye konuştu.

Filistin'den gelen ve gelecek yıl İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı'nda okuyacak olan Tala Kaddoura için “İnternational Day" farklı kültürleri öğrenmek anlamına geliyor. Etkinlikte  İrlanda'yı tanıtan ekipte olduğunu belirten Talaka, “Benim için birlikte çalışmak büyük bir deneyimdi. Yeni şeyleri denemek ve yeni kültürleri fark etmek bize birçok şey öğretti. Bir ekip olarak birlikte çalışmanın, güçlü olmanın ve bir olmanın önemli olduğunu anlattı." dedi.

Suriye'den gelen Ibrahim Mohammed Ali Al-Esayi, 2 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Bu sene Altınbaş Üniversitesi'ndeki ilk yılı. Yazılım Mühendisliği'nde gelecek yıl öğrenimine devam edecek. Tahminlerinin ötesinde fantastik ve harika bir gün geçirdiğini anlatan Mohammed, güne hazırlanmak için kültürel bilgileri derlemekle başladıklarını söyledi, “İş yemek yapmak kısmına geldiğinde ise çok eğlendik." dedi.

Eylül Ekin Karasu Bilgisayar Mühendisliği'ne devam edecek. Eylül, her şeyden önce interaktif, sosyal ve çok eğlenceli olarak nitelendirdiği etkinlikte, başka şehir ve ülkelerden arkadaşlar edinmesinin en önemli kazanımı olduğunu belirtti. Karasu, “Onların da yaptıkları çalışmalardan bilmediğim ülkelerin kültürlerini öğrendim, kendi sınıfımdan arkadaşlarımla da daha sıkı çalışarak onları daha yakından tanıdım. Çok eğlendim ve ortamı da çok beğendim." dedi.

Uluslararası İlişkiler'e devam edecek hazırlık sınıfı öğrencisi Helen Gücel ve Tıp Fakültesi'ne devam edecek Hilal Kaya ise gitmeyi hayal bile etmedikleri ülkelerden gelen öğrencilerle bugün nasıl yakın arkadaşlıklar kurduklarını anlattılar. Daha önce bazı ülkelere karşı önyargılı olabildiklerinden bahsederek, bugün bu yargılarının kırıldığını belirttiler ve bundan sonra herkesin birbirine çok daha yakın temasta olacağına olan inançlarını dile getirdiler.