2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni

Altınbaş Üniversitesi’nin 2023-2024 akademik yılı açılış töreni Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Altınbaş Üniversitesi 2023-2024 akademik yılı açılışı, Fatma Altınbaş Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle yapıldı. Törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Boztepe, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Protokol konuşmalarının ardından ilk ders açılışı yapıldı.

İlk derste konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş “Filistin'de 42 gününe gelen bu durum insanlık ayıbıdır. Bazıları isterse adını koymaktan çekinsin. Bu artık katliamı da aşmış bir soykırımdır. Bu soykırım tesadüfen bu noktaya gelmemiştir. Bugün gelinen nokta dünya sisteminin zihniyet olarak çöküşünün de tarihsel olarak bir sonucudur" diye konuştu.

Filistin'de vefat sayılarının 15 bin seviyesine geldiğinin tahmin edildiğini söyleyen TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bunun en az 3-4 katı insanın da ulaşılamayan o yıkıntıların altında olduğunu görüyoruz. Bu konuyu konuşurken konuşmaktan bile utanıyorum. 3-4 gün önce hepinizin de izlediğini tahmin ettiğim şu zulme bakar mısınız? Adam bile bile hastaneyi bombalıyor. Hastanede yoğun bakım ünitesinin nefes veren tüplerini bombalıyor. 30 tane çocuk küvezde bağıra bağıra insanlığın gözünün içine baka baka can veriyor. Ne yazık ki sözde modernler ve kendilerini bir yere koyuyorlar. Afrika'nın Asya'nın doğunun insanların da geri gören bu zulme karşı sessiz kalmak şöyle dursun, İsrail'in de kendini savunma hakkı vardır diyerek bu zulmün açık ortaklığını yapıyorlar. Bu bir insanlık ayıbıdır. Sadece Netanyahu ve çetesi değil bu ağır suçlardan dolayı bunları destekleyen herkes tarih önünde sorumludur. Batı ülkelerinin büyük bir kısmı bu konuda sessiz kalıyor" dedi.

Kurtulmuş, Serebrenitsa katliamına gönderme yaparak, “Serebrenitsa'da katliamda 9 bin Boşnak Avrupa'nın ortasında kıtır kıtır kesilirken aynı batı yine gözlerini ve kulaklarını kapatmış görmezden gelmişti. Bir akü fabrikasında Hollandalı askerlerin yönetiminde Birleşmiş Milletler'in orası güvenli bölgedir diyerek ilan ettiği yerde oraya sığınan 9 bin kadın, çocuk, yaşlı Boşnak oradaki kasaplar tarafından katledildi" diye konuştu.

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan ise 2023'te hem Cumhuriyetin 100. yılını hem üniversitelerinin 15. yılını birlikte kutladıklarını ifade etti. Bilim, spor ve sanat alanında elde ettikleri başarılara değinen Erhan, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile Teknopark ve İletişim Fakültesi kuruluşlarına da izin aldıklarını müjdeledi. Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan, 13.500 öğrencilerinin 6.500'ünün 105 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrenciler olduğu bilgisini aktararak, THE'nın (Time Higher Educations) uluslararasılaşma sıralamasında geçen seneye göre 8 basamak ilerleyerek Altınbaş Üniversitesi'nin dünya 20.si olduğunu belirtti.

Filistin ile ilgili de konuşan Prof. Dr. Çağrı Erhan, insanlığın müşterek inancının, sergilenmekte olan müşterek zulmü eninde sonunda durduracağı mesajını verdi. Altınbaş Üniversitesi'nde 400 Filistinli öğrencinin eğitim gördüğünü, bunların 120'sinin ailelerinin, Gazze ve Batı Şeria'daki işgal altındaki topraklarda yaşadıklarını söyledi. Tüm acı ve endişelerini paylaştıklarını ifade ederek, YÖK'ün (Yükseköğretim Kurulu) öncülüğünde başlatılan Filistinli öğrenciler ve akademisyenlerle dayanışma faaliyetlerinde tüm üniversitelerle beraber aktif olarak yer alındığını aktardı. Erhan “Filistin'de insanlığa karşı suçların ders kitabını yazarcasına sivillerin üzerine bomba yağdıranları, onlara çanak tutanları, omuz verenleri şu ana kadar katledilen 13 bin 500 canı görmezden gelenleri, yıkılan camiler, hastaneler, kiliseler, bombalanan pazar yerleri, üniversiteler, okullar, yerleşim yerleri karşısında kafalarını kuma gömenleri vicdan sahibi olan hiç kimse unutmayacak" şeklinde konuştu.

İlk ders öncesi yapılan törende, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş plaket takdim ederken, Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan da üzerinde “oku" yazan hat hediye etti.

Program sonunda idari personel ve akademik kadrodan ve öğrencilerden performans sahiplerine ödülleri verildi.​