Selanik’ten Anıtkabir’e 100. Yıl Etkinlikleri​

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan başkanlığındaki heyet, Cumhuriyetimizin 100. Yılına Armağan 100 Etkinlik projesi kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti.

Altınbaş Üniversitesi, Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına düzenlediği 100 etkinlik kapsamında Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan başkanlığında dekanlar, daire başkanları ve çok sayıda akademisyenden oluşan heyet, Aslanlı Yol'​dan yürüyerek ATA'nın mozolesine çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu. Altınbaş Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Erhan, Anıtkabir Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Prof. Dr. Erhan'ın Anıtkabir Özel Defteri'nde paylaştığı mesaj şöyle:

Aziz Atatürk,

Altınbaş Üniversitesi mensupları olarak kurduğun Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında senin manevi huzurunda olmaktan onur  duyuyoruz.

Bilime evrensel perspektiften yaklaşan Üniversitemiz, kuruluşunun 15. yılında Türkiye'nin yanı sıra dünyanın 105 ülkesinden 13 bin 500 öğrencisiyle senin ilke ve ideallerine sıkı sıkıya bağlı şekilde eğitim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerini başarıyla sürdürmektedir.

Eşsiz mirasına sahip çıkmak, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek adına taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle Cumhuriyetimizin 100. yılını, 100 etkinlik ile bilim ve sanat  dünyamıza derinlik katacak 100 özgün kitapla kutluyoruz.

Altınbaş Üniversitesi olarak Cumhuriyetimizi bize göstermiş olduğun istikamette daha ileriye taşımak için bilimin yol göstericiliğinde azimle çalışmaya devam edeceğiz.

Heyet Anıtkabir'deki resmi törenin ardından Birinci Meclis binasında bulunan Kurtuluş Savaşı Müzesini ve İkinci Meclis binasındaki Cumhuriyet Müzesini ziyaret etti.

Etkinliğe ilişkin değerlendirme yapan Rektör Prof. Dr. Erhan, Altınbaş Üniversitesi olarak Cumhuriyetimizin  100. yıl kutlamalarına 10 Kasım 2022'de Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evi ziyaret ederek başlandığını söyledi. Erhan, “Bugün 11 Aralık 2023, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'deyiz. Atatürk'ün huzurunda Altınbaş Üniversitesi akademik, idari personeli ve öğrencileri olarak bulunduk. Onun ilke ve ideallerine sonuna kadar sahip çıkacağımızı ifade ettik. Çok yaşa Türkiye Cumhuriyeti!" diye konuştu.

Prof. Dr. Çağrı Erhan, bir yılda ulusal ve uluslararası pek çok etkinliğe imza atarak, 100. yıl kapsamında Cumhuriyet kazanımları ve değerleri hakkında toplumsal farkındalık yaratmaya çalıştıklarını dile getirdi.

2024'de etkinlikleri sürdürecekleri bilgisini paylasan Prof. Dr. Erhan, gelecekte en önemli markamız olacak Göbeklitepe'nin hikâyesinin anlatıldığı ve 5 dilde yayınlanan “Göbeklitepe 101 Belgeseli"ni Türkiye'ye kazandırdıklarını belirtti. Erhan, “Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan ettiğimiz 100 kitap projesine de devam edeceğiz. Kitaplar eğitim, ekonomi, uluslararası ilişkiler gibi bilimin çeşitli alanlarından bilim insanları tarafından hazırlanıyor. Seride şu ana kadar 50 kitap basıldı. En kısa sürede 100 kitabın baskısını tamamlayacağız. Bu süre zarfında Türkiye genelinde çok sayıda öğrencinin katıldığı yarışmalar, çeşitli geziler düzenlendiğimiz projenin toplam maliyeti 10  milyon TL'yi geçti. “ diye konuştu.

Altınbaş Üniversitesi 100. Yıl Etkinlikleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Turgut İpek de, “Cumhuriyetimizin 100. yılında huzurdayız. Dünyada ve Türkiye'de huzurda olmanın gerçek anlamı bu olsa gerek. İnanılmaz bir duygu selindeyiz. Cumhuriyeti bize hediye eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarına minnet duyuyoruz. 'İlelebet Cumhuriyet' diyoruz." değerlendirmelerini yaptı.