Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM)

2016 yılından bu yana aktif olan Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (UZEM), kurulduğu günden itibaren önemli bir görev üstlenmektedir. İlk olarak, ortak derslerin uzaktan eğitim yöntemiyle yürütülmesiyle başlayan çalışmalarımız, ilerleyen yıllarda, tamamı Uzaktan Eğitim ile gerçekleştirilen Ön Lisans ve Yüksek Lisans programlarına ve Flipped Learning uygulamalarına kadar genişlemiştir. Bu çalışmalarla UZEM, üniversitemizin eğitim süreçlerinde önemli bir rol oynamaktadır.

Bu işleyiş için oluşturulmuş alt yapımız, canlı ders ve materyal paylaşımı platformlarımız sayesinde ani gelişen pandemi sürecinde de çok hızlı aksiyon alınarak, iki hafta gibi çok kısa bir sürede, eş zamanlı bilgilendirme toplantıları ve eğitimler düzenlenip sistem kapasitesi arttırılarak tüm dersler Uzaktan Eğitim platformumuzda yürütülmeye başlanmıştır. UZEM birimimiz bu süreçte pek çok üniversiteden çok daha hızlı ve tam kapasite ile uzaktan eğitime geçiş yapma başarısını göstermiştir. Bu etkili dönüşüm, akademik yapıya, öğrenme yöntemlerine ve iç iletişime olumlu katkılarda bulunmuş, dijital dünyanın eğitime entegrasyonunu ve eğitimdeki dijitalleşmeyi hızlandırmıştır.

UZEM birimimiz, mekândan bağımsız her an, internetin olduğu her ortamda, öğrencilerimizin ve eğitmenlerimizin derslerine ulaşabildiği dinamik bir yapıda faaliyetlerini devam ettirmektedir.

Uzaktan eğitim sistemimiz, senkron (canlı), asenkron (kayıttan) derslerin yürütülmesinin yanı sıra, ödev, anket, duyuruların öğrenciler ile paylaşılması, farklı soru tipleri ile düzenlenen sınavlarda akademik başarıların değerlendirilmesi ve öğrencilere geribildirimin verilmesine olanak tanıyan etkileşimli bir platform sunmaktadır. Böylelikle dijital dünyanın etkin araçlarını ve yeni boyutlarını eğitmenler ve öğrenciler bir arada etkileşim ile kullanabilmektedir. Flipped Learning sistemi ile ders saatinden önce eğitmenlerin paylaştığı ders materyalleri aracılığı ile kendi öğrenme yöntemi ve süresiyle, canlı dersine hazırlanarak katılan öğrenciler, ders saatlerinde daha fazla uygulama yapma imkânı bularak, bilgilerini çeşitlendirip, deneyimlerini zenginleştirme fırsatını yakalamaktadır. Öğrenciler canlı ders süresince kameraları ve mikrofonları ile derse katılabilmekte, hazırladıkları sunumları paylaşarak, tek veya grup olarak proje sunumlarını yapabilmektedir.

Bu çok yönlü süreci tüm paydaşlarımız için en verimli şekilde yürütebilmek adına, UZEM birimimizde görev yapmakta olan alanında uzman kadromuz, birime ulaşan tüm soru, sorun ve teknik destek taleplerine en kısa sürede etkin çözümle dönüş yaparak kullanıcı memnuniyetini sağlamaktadır.

Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne ulaşmak için http://uzem.altinbas.edu.tr/ sayfamızı ziyaret edebilir, uzem@altinbas.edu.tr adresimize e-posta göndererek detaylı bilgi edinebilirsiniz.