Tarihçe

Altınbaş Üniversitesi (önceki adı İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi), Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2008 yılında kurulmuş olup, Eczacılık Fakültemiz, 2012 yılında Mahmutbey yerleşkesinde eğitime başlamıştır. Kısa sürede gerekli alt yapısını tamamlayan fakültemiz, 2016-2017 akademik yılında Tıp, Diş, Eczacılık Fakülteleri ve Sağlık Meslek Yüksek Okulunun bir araya getirildiği “Bakırköy Sağlık Yerleşkesi”ne taşınmıştır. %100 İngilizce olarak verilen lisans eğitiminin yanı sıra Türkiye’nin ilk hasta-odaklı lisans müfredatını oluşturan ve müfredatında Dünya Sağlık Örgütü’nün geleceğin eczacılarında olması gereken özellikleri tanımladığı 9 yıldızlı eczacılık eğitimini esas alan fakültemiz, ilk mezunlarını 2016 – 2017 eğitim-öğretim yılında vermiştir. Eylül 2019 tarihi itibariyle 15 öğretim üyesi, 1 okutman, 12 araştırma görevlisi, 4 teknisyen ile eğitim öğretim çalışmalarına devam etmektedir. Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı olmak üzere Farmasötik Bilimler Doktora Programı da sürdürülmektedir. Şu anda doktora programında 9 öğrenci mevcuttur. Eczacılık Fakültesi öğretim üyelerinin öncülüğünde ve Tıp ve Diş Hekimliği Fakülte öğretim üyelerinin katkılarıyla Doğal Ürünler Araştırma Geliştirme Merkezi (DÜAGEM), Bakırköy Sağlık Kampüsü’ne kazandırılmıştır.